Το Κιζαρι και αλλοι εξι οικισμοι της Ροδοπης στον καταλογο με τις περιοχες του εργου για την καλυψη των «λευκων περιοχων» με τηλεοπτικο σημα

Απαρατήρητα

Επτά περιοχές της Ροδόπης περιλαμβάνονται στον κατάλογο  των περιοχών – οικισμών που έδωσε προς διαβούλευση η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ώστε να ενταχθούν στο έργο: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» για την κάλυψη των «λευκών περιοχών» με τηλεοπτικό σήμα.
 
Στον εν λόγω κατάλογο περιλαμβάνονται από τη Ροδόπη η Μελίταινα, το Τρίκορφο και η Κρυστάλλη από τον Δήμο Ιάσμου, η Σαρακηνή, η Νυμφαία και η Μεγάλη Άδα από τον δήμο Κομοτηνής και το Κίζαρι του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
 
Ο εν λόγω κατάλογος αποτελεί το Παράρτημα του προωθούμενου σχετικού σχεδίου νόμου που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση.
 
Η εν λόγω δράση έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα καθώς αφορά περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες ανά την χώρα που αποκλείστηκαν από το τηλεοπτικό σήμα κατά την μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Ειδικά δε για την περιοχή μας αν αναλογιστεί κανείς τις πλείστες παρεμβάσεις που έκαναν οι Κιζαριώτες ώστε να αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα, τότε μάλλον θετικά αποτιμάται η εν λόγω εξέλιξη. Ν.Β.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.