Το ηθος του απεδειξε και παλι ο Παυλος Δερμιτζακης

Δήλωσε πως θα παραιτηθεί λόγω υβριστικού συνθήματος

Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν είναι άγνωστος στην περιοχή μας, αφού είναι από τους προπονητές εκείνους που κατάφερε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ομάδα της πόλης μας, τον Πανθρακικό. Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, όχι μόνο για τις προπονητικές του ικανότητες αλλά κυρίως για το ποιόν του χαρακτήρα του και την ηθική του συγκρότηση. Κάτι που απέδειξε για ακόμη μια φορά στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΛ σε αγώνα απέναντι στον Ηρακλή. Παρότι η ομάδα του κατάφερε να νικήσει αυτός στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τον πάγκο της ομάδας, εξαιτίας ενός υβριστικού συνθήματος που ακούστηκε από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου:

«Ξέρετε ήρθα στη Λάρισα για να μονιάσω και όχι να διχάσω. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να πιστεύει ότι είναι μια προσωπικότητα, σέβεται τον εαυτό του και είναι μιας ηλικίας. Δέχομαι τα πάντα, γιατί ξέρω τη δουλειά μου.

Έχω μάθει στην κρίση, στον αγώνα, σε αυτό έχω μάθει στην καριέρα μου. Η οικογένειά μου ορφάνεψε από πατέρα όταν ήμουν 13 ετών. Ορφάνεψα από μητέρα όταν ήμουν 35. Ποτέ δεν έχουν βρίσει τη μάνα μου. Ποτέ. Στη χειρότερη έδρα που έχω πάει σαν αντίπαλος δεν μου έβρισαν τη μάνα ποτέ.

Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα παραπάνω όταν έρχεσαι σε μια ομάδα για να προσφέρει ένα έργο και να πετύχεις ένα στόχο. Η μάνα είναι ό,τι πιο ιερό για μένα. Όλα τα δέχομαι, αλλά αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ γιατί δεν το αξίζω.

Δεν έχω προκαλέσει κανέναν δεν έχω κάνει κάτι, τουναντίον. Γι’ αυτό το λόγο επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να τραβάω αυτό το πράγμα, δεν μπορεί να το τραβήξει κανένας. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο και δεν το αξίζω εγώ, ούτε η ομάδα. 

Σήμερα κερδίσαμε, αύριο μπορεί να χάσουμε. Δεν μπορεί να μου βρίζουν τη μάνα και να πληρώσω το μάρμαρο. Ήρθα τρίτη αγωνιστική σε μια ομάδα που είναι αυτή που είναι. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και ο σκοπός μου είναι να παραιτηθώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση απόλυτης στήριξης προς τον Καβαλιώτη τεχνικό και απερίφραστης καταδίκης του περιστατικού και μένει να φανεί αν θα ισχύσει τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Δερμιτζάκη να αποχωρήσει απ’ τον πάγκο των «βυσσινί».

Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον του κ. Δερμιτζάκη στους «βυσσινή», όμως σίγουρα η στάση του είναι αξιέπαινη και σίγουρα θα έπρεπε να παραδειγματίσει κι άλλους εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου πιο καλά αμειβόμενους. Αυτοί βέβαια που θα έπρεπε να φύγουν είναι τέτοιου είδους οπαδοί και όχι ο προπονητής. Ίσως κάποτε καταφέρουμε να το δούμε αυτό στα ελληνικά γήπεδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.