«Το γαιτανακι πλεκεται!»

Απαρατήρητα

Αντιγράφουμε ανάρτηση της εκπαιδευτικού κ. Μαρίας Δήμου και συνυπογράφουμε, διότι δυστυχώς και τα δικά μας συμπεράσματα εκεί οδηγούν. Γράφει λοιπόν η κ. Δήμου:

«Άντε πάλι! Το γαϊτανάκι πλέκεται! Δε χρειάστηκε και πολύ. Εξάλλου σε κάθε κρίση που περνά η χώρα, εδώ στη Θράκη, είμαστε σε ετοιμότητα και μπαίνουμε στο χορό. Λέει ο ένας, λέει ο άλλος και τα σενάρια πλέκονται. Ακόμα κι αυτοί που συνήθως προσπαθούν να κρατούν ουδέτερη, ψύχραιμη στάση σε καιρούς ηρεμίας, μόλις τα πράγματα σφίξουν διαλέγουν μετερίζι. Κι ήρθε λοιπόν η πανδημία και γίναμε πάλι “εμείς” κι “αυτοί”. Οι μεν να ρίχνουν το ανάθεμα, οι δε να βλέπουν παντού διώκτες. Τελικά πάρα πολύ εύκολα ξυπνούν οι μνήμες ενός ένοχου παρελθόντος και γίνονται οδηγοί για το προβληματικό παρόν. Οι μεν μιλούν για αποκλεισμό των δε και οι δε για μεθοδευμένη στοχοποίησή τους.

Την κοινή λογική και τα επιστημονικά δεδομένα δεν τα εμπιστεύεται κανείς. Γιατί και οι συνομωσιολογίες είναι πιο ενδιαφέρουσες και μας απαλλάσσουν των ευθυνών μας αλλά και γιατί τέτοια σενάρια εξυπηρετούν κάποιους κι από τις δυο μεριές. Χιλιοπαιγμένο το εργάκι αλλά κερδίζει ακόμα σε θεαματικότητα.

Και για όσους ενδιαφέρονται, κάντε μια βόλτα στις αναρτήσεις των τοπικών ΜΜΕ (Ξάνθης και Ροδόπης) και διαβάστε τα σχόλια κάτω από αυτές που έχουν θέμα τα κρούσματα του κορονοϊού στην περιοχή».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.