Το φραγμα που «χανει»

Εργασίες χρειάζεται το φράγμα Κομάρων στον Βόρειο Έβρο

Μπορεί στη Ροδόπη, παρά τα λόγια, να μην έχουμε πολλά φράγματα, και ελάχιστη άρδευση ακόμα και από όσα υπάρχουν, το ίδιο όμως δεν ισχύει και για άλλες περιοχές, όπου μάλιστα φαίνεται πως κατάφεραν να κατασκευάσουν φράγματα τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Πάρτε για παράδειγμα το φράγμα Κομάρων στο Βόρειο Έβρο, το οποίο κατασκευάστηκε ενισχυτικά σε άλλο φράγμα στην περιοχή, το φράγμα Θεραπειού, το οποίο έχει αρχίσει να δείχνει τα 50 χρόνια του, και το οποίο έγινε και επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Βενετίδης, το φράγμα έχει πολλά προβλήματα, ενώ οι εργασίες πρέπει να γίνουν και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Όσο για το φράγμα Κομάρων, αυτό παραδόθηκε το 2008, και τη μόνη φορά που γέμισε φυσικά, έχανε νερά και πλημμύριζαν τα διπλανά χωριά, με μεγάλο πρόβλημα κυρίως στο αριστερό αντέρεισμα.

Παρόλο που ο κ. Βενετίδης δεν επεκτάθηκε στο τι θα γίνει στο μέλλον με το φράγμα, φανταζόμαστε πως μάλλον θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία, αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το πού οφείλεται αυτή η αστοχία, πάντως, δεν το μάθαμε, ούτε μάθαμε πώς θα διορθωθεί, αν μπορεί. Τουλάχιστον από όσο καταφέραμε να μάθουμε, το φράγμα αυτό δεν εγκαινιάστηκε ποτέ με την ολοκλήρωσή του, οπότε τουλάχιστον υπάρχει ακόμα λίγη αυτογνωσία…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.