Το «φιασκο» Μουρουτη και τα αδιστακτα παιχνιδια με τη μειονοτητα της Θρακης

Τα όσα διημείφθησαν στη διάρκεια της ιδιόμορφης προεκλογικής περιόδου, ενόψει του δημοψηφίσματος, ήταν εντέλει ευεργετικά από την άποψη ότι εκπρόσωποι του παλιού σαθρού πολιτικού συστήματος, παίζοντας το «τελευταίο χαρτί» για την επιβίωσή τους, αποκάλυψαν ξεκάθαρα ορισμένες από τις πλέον δόλιες πρακτικές τους για την εξαπάτηση του λαού και μοιραία αποκαθηλώθηκαν στη συνείδησή του.
 
Ανάμεσα στα πολλά, είδαμε δυστυχώς να επιστρατεύεται, για μία ακόμα φορά στις πλάτες της μειονότητας της Θράκης, η πρακτική της εξερέθισης των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Σειρά δημοσιευμάτων του αθηναϊκού τύπου έσπευσαν από νωρίς να προκαταλάβουν τη στάση της μουσουλμανικής μειονότητας, με ρεπορτάζ που ελέγχονται ως προς την εγκυρότητα και την τεκμηρίωση του περιεχομένου τους. Η κορύφωση αυτής της άθλιας συμπεριφοράς ήρθε ανήμερα του δημοψηφίσματος, με την απίστευτη έμπνευση του κ. Γιώργου Μουρούτη, στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου της ΝΔ, να προειδοποιήσει σε δραματικό τόνο ότι επέρχεται τάχα η «κάθοδος των βαρβάρων», που θα υπονομεύσει το –ευοίωνο κατά τα άλλα- μέλλον της πατρίδας μας.
 
«Λεωφορεία από Τουρκία μεταφέρουν χιλιάδες ψηφοφόρους να ψηφίσουν για το μέλλον της πατρίδας μας», έγραφε, για την ακρίβεια, η ανάρτηση που έκανε την Κυριακή στο twitter ο κ. Μουρούτης. Το δυστύχημα για εκείνον ήταν ότι στη φωτογραφία, που συνόδευε την παραπάνω ανάρτηση, εμφανίζονταν άνθρωποι, που φορούσαν… μπουφάν, παλτά και σκούφους στο κεφάλι! Περιττό να αναφερθεί ότι η ανάρτηση έτυχε της έντονης αποδοκιμασίας άλλων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με συνέπεια να αφαιρεθεί άμεσα από τον συνεργάτη του κ. Σαμαρά.
 
Η «έμπνευση», πάντως, μπορεί να μην πέτυχε το σκοπό, για τον οποίο προοριζόταν, να λειτουργήσει δηλαδή ως ένα ακόμα εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, συνέβαλε όμως ευεργετικά στην κατεύθυνση του να αντιληφθούμε και να εμπεδώσουμε όλοι πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν ορισμένοι πολιτικοί για χάρη της κατάληψης ή της διατήρησης της εξουσίας. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.