ΤΟ ΕΒΕ Ξανθης βραβευσε τον Θαναση Μουσοπουλο

Για το σύνολο του πνευματικού και πολιτιστικού του έργου

Με μιας εξαιρετικής συμβολικής κίνηση ξεκίνησε η νέα οικονομική χρονιά για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, με την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου να τιμήσει έναν εκ των στυλοβατών της πνευματικής ζωής της Ξάνθης, τον εσαεί παρόντα και ακούραστο διανοούμενο, ποιητή και δοκιμιογράφο Θανάση Μουσόπουλο, σπουδαίο δάσκαλο  και φιλόλογο πολλών ξανθιωτών. 
 
Να τιμήσει τον Θανάση Μουσόπουλο, τον αφοσιωμένο εργάτη των γραμμάτων που οι θέσεις και η αρθρογραφία του φιλοξενούνται σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σ’ όλη την έκταση της Θράκης και είναι ενδεικτικές ενός διαρκώς εν εγρηγόρσει πνευματικού ανθρώπου.

 
Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν το ΕΒΕ Ξάνθης είχε γιορτή, αφού τόλμησε το χρειώδες: Να τιμήσει τον συγγραφέα φιλόλογο Θανάση Μουσόπουλο, το έργο του οποίου παρουσίασε ο φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα εκδότης, Μιχάλης Σπανιδης. Σημειωτέον ότι το Βραβείο απένειμε στον συγγραφέα ο στρατηγός Δ΄ ΣΣ αποτείνοντάς του τα καλύτερα.
 
Ευχαριστώντας για την τιμή  ο Θανάσης Μουσόπουλος απηύθυνε στην εκδήλωση  τον ακόλουθο χαιρετισμό.
 

Θανάσης Μουσόπουλος
 
«Θεωρώ συμβολική τη βράβευση, γιατί αφενός ως προς το απελθόν έτος συμπίπτει με τα εκατό χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, ενώ ως προς το νέο έτος 2020 συμπίπτει με τα εκατό χρόνια της ελεύθερης Θράκης»

 

«Εύχομαι καλή ευλογημένη και δημιουργική νέα χρονιά σε όλους και όλες, χρονιά πλούσια από κάθε άποψη. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ξάνθης, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου για την τιμητική προς το πρόσωπό μου βράβευση. Ευχαριστώ και όλους τους παρισταμένους, φίλους και φίλες συμπολίτες μου.
 
Θεωρώ πολύ συμβολική τη βράβευση αυτή, γιατί αφενός ως προς το απελθόν έτος συμπίπτει με τα εκατό χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, ενώ ως προς το νέο έτος 2020 συμπίπτει επίσης με τα εκατό χρόνια της ελεύθερης Θράκης.
 
Η ανάπτυξη της Ξάνθης και της Θράκης ευρύτερα συμπίπτει με τη στενή σχέση, συλλειτουργία και συνύπαρξη  του οικονομικού, πολιτικού, πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου της ακριτικής κοινωνίας μας. Οι οικονομικοί παράγοντες της πατρίδας μας είχαν την ηθική και εθνική ευαισθησία τα οικονομικά οφέλη να τα διαθέτουν για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας. Τα εκατό χρόνια ελεύθερης ζωής ήταν εκατό χρόνια αγώνων για συνολική σφαιρική ανάπτυξη της κοινωνίας.
 
Εύχομαι και ελπίζω  η οδός που ανοίγεται μπροστά μας να συνεχίζει την αειφόρο ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώντας σας για την προς το πρόσωπό μου τιμή, ευχαριστώ την οικογένειά μου που με συμπαραστέκεται στον αγώνα μου.
 
Ευχαριστώ τον Στέλιο Μωραϊτη και τους συνεργάτες του, ευχόμενος υγεία και πρόοδο σε όλους και όλες σας.»
 
Συγχαρητήρια και ευχές για Καλή και Δημιουργική Συνέχεια, αγαπητέ κ. Μουσόπουλε!!!
 

Παρατηρητής της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.