Το ερωτηματολογιο της ερευνας για την κακοποιηση των ζωων

Απαρατήρητα

Στον αέρα του διαδικτύου βρίσκεται το ερωτηματολόγιο που συνέταξε το εργαστήριο Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ για το ζήτημα της κακοποίησης των ζώων, προκειμένου να διεξάγει σχετική έρευνα σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής
 
Να θυμίσουμε ότι σκοπός της έρευνας είναι η χαρτογράφηση της έκτασης του προβλήματος στην πόλη της Κομοτηνής, στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και η σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρείται το φαινόμενο. Επιμέρους στόχοι είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι πολίτες καταλαβαίνουν τι σημαίνει κακοποίηση και ποιες είναι οι ευθύνες τους έναντι των ζώων, τις ευθύνες τους ως ιδιοκτητών ζώων απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες, αλλά και τις πιο συχνές μορφές κακοποίησης.
 
Ταυτόχρονα, η έρευνα θέλει να καταγράψει κατά πόσο οι πολίτες ενδιαφέρονται για το πρόβλημα και καταγγέλλουν στις αρχές τις σχετικές πράξεις βίας ή είναι αδιάφοροι. Δεδομένου ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα, ένας από τους στόχους της έρευνας είναι εξευρεθούν λύσεις του προβλήματος.
 
Να σημειωθεί ότι το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και το email που ζητείται να γραφεί στην ειδική πρώτη φόρμα θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να γίνει καταγραφή από το σύστημα μίας και μόνο απάντησης ανά ερωτηθέντα και ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ στο Εργαστήριο.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο εδώ. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.