«Το ενσημο του Μαρτη»

Για τους «αόρατους» που μένουν εκτός αποζημίωσης

Με ένα χασάπικο μινόρε ονόματι «Το ένσημο του Μάρτη» επέλεξε να καταγγείλει την κυβερνητική απόφαση να μείνουν εκτός αποζημίωσης μεταξύ άλλων και οι καλλιτέχνες, ο μουσικός, συνθέτης και εκπαιδευτικός Δημήτρης Μυστακίδης.

«Κι έμεινα από το επίδομα εκτός και τώρα καραντίνα πως θα βγάλω», γράφει ο μετρ της λαϊκής κιθάρας, σε μία προσπάθεια να εκφράσει κι εκείνος με τον τρόπο του την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση.

Τονίζει, δε, πως «μουσικοί, ηχολήπτες, φωτιστές αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα που εξαιρούνται από το επίδομα των 800 ευρώ, μπορεί για τους αρμόδιους να είναι αόρατοι, αλλά δεν ζουν σαν αερικά».
Το τραγούδι μάλιστα οπτικοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γιοβάν του Bufos Puppet Theatre και με συμπληρωματικά πλάνα του Αντώνη Μανδρανή και της Δάφνης Καμπουράκη, προσφέροντας ένα όμορφο αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://smve.gr/dimitris-mistakidis-to-ensimo-tou-marti/

Ο καλλιτεχνικός κόσμος φαίνεται να μάχεται για άλλη μια φορά για τα αυτονόητα. Ελπίζουμε και αυτή τη φορά να βγουν νικητές. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.