To ελληνικο παραδοξο και το ΚΥΤ

Η περίπτωση του καθηγητή Αθανασίου Μακροδημόπουλου

Τα ανεπίτρεπτα για πολιτισμένο κράτος παράδοξα της ελληνικής γραφειοκρατίας όσο και να ευχόμεθα ως πολίτες κάποτε να εκλείψουν είναι διαρκώς παρόντα. Όπως επιβεβαιώνεται και από την περίπτωση του Αθανασίου Μακροδημόπουλου, καθηγητή στα Πανεπιστήμια Oxford και Σαουθάμπτον μέχρι σήμερα, και σε σχέση με τον ασφαλιστικό του φορέα τον ΚΥΤ*, η συνεννόηση με τον οποίο για την «τακτοποίηση» των ασφαλιστικών του εισφορών κράτησε δυστυχώς ελάχιστες ώρες!!!
 
Το σημείωμα όμως που υπογράφει ο ίδιος εξηγεί καλύτερα πώς τελικά τα έργα και οι συνεννοήσεις της ημέρας μπορούν να ακυρώνονται τη νύχτα, επισήμως μάλιστα, από τους ασφαλιστικούς μας φορείς!!!
 
Ας ελπίσουμε όμως ότι η οριστική διεκπεραίωση της υπόθεσης με την απάλειψη της μη υφιστάμενης οφειλής (από 22/1/2007 έως 31/12/2012) να συμβεί πάραυτα… Κι ακόμη, ότι κάποτε θα σοβαρευτούμε προκειμένου να γίνουμε ικανοί να κρατήσουμε και κάποιους από τους άξιους επιστήμονες στην Ελλάδα!!!

«Προς το ΚΥΤ

Ενημερωτικό σημείωμα του Αθανασίου Μακροδημόπουλου
 
Τη Δευτέρα 14/9/2015 επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί σας για να σας γνωστοποιήσω, όπως όφειλα, την επάνοδό μου στο ΚΥΤ λόγω της λήξης της εξαίρεσής μου από το ΤΣΜΕΔΕ, δεδομένου ότι από τις 1/6/2015 έληξε η σύμβασή μου με το Παν/μιο του Σαουθάμπτον. Ύστερα από συνεννόησή μας διορθώσατε την καρτέλα μου. Χθες βράδυ διαπίστωσα ότι πραγματοποιήσατε νέα παρέμβαση στην καρτέλα μου εγγράφοντας οφειλή για το ΚΥΤ από 22/1/2007 έως 31/12/2012, η οποία δεν υφίσταται δεδομένου ότι κατά το διάστημα αυτό είχα εξαιρεθεί από το ΚΥΤ, κατόπιν αιτήσεώς μου, ως εργαζόμενος στη Βρετανία και καλυπτόμενος ασφαλιστικά στο θέμα της υγείας.
 
Συγκεκριμένα:
 
1.  Εξαιρέθηκα από το ΤΣΜΕΔΕ από 1/11/2003 έως 30/9/2006, λόγω της σύμβασης εργασίας με το Παν/μιο του Oxford η οποία έληξε στις 30/9/2006, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, η οποία –τότε- εξέδιδε τις εξαιρέσεις ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ (Συνημμένο 1).
2.  Επανεγγράφηκα στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΚΥΤ από 1/10/2006.
3. Υπέγραψα από 22/1/2007 σύμβαση με το Παν/μιο του Σαουθάμπτον, η οποία ανανεώνονταν συνεχώς με την υπογραφή νέων συμβάσεων μέχρι 31/5/2015. Επανερχόμενος στο ΤΣΜΕΔΕ στις 1/10/2006, παρόλο που από 22/1/2007 ανάλαβα εργασία στο Παν/μιο του Σαουθάμπτον, δεν θέλησα να ζητήσω εξαίρεση από το ΤΣΜΕΔΕ για να κατοχυρώσω συνταξιοδοτικό δικαίωμα στη χώρα μας και παρέμεινα μέχρι 31/12/2012 χωρίς να ζητήσω εξαίρεση. Δεν είχε όμως κανένα νόημα να είμαι ασφαλισμένος στην περίθαλψη της Μ. Βρετανίας η οποία ήταν υποχρεωτική λόγω της εκεί εργασίας και ταυτόχρονα στο ΚΥΤ και να καταβάλω και εδώ συνδρομές για την υγεία του.
4. Γι’ αυτό ύστερα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και με τον Προϊστάμενο του ΚΥΤ κύριο Πρεπούση ζήτησα με αίτησή του την εξαίρεση από το ΚΥΤ και εξαιρέθηκα από την ασφάλιση του ΚΥΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ειδοποιητήριο καταβολής ασφαλίστρων του Α‘ εξαμήνου του 2007 περιελάμβανε τις εισφορές για το ΚΥΤ, στα υπόλοιπα ειδοποιητήρια δεν αναφέρονταν το ΚΥΤ μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και η καταβολή των ασφαλίστρων του Α‘ εξαμήνου του 2007 λόγω της εξαίρεσης μου από το ΚΥΤ από 22-1-2007, έγινε με γραμμάτια είσπραξης της ΕΤΕ που συνέταξε το Τοπικό Γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ.
5. Τέλος, αν είχα σε εκκρεμότητα μια τέτοια οφειλή θα την τακτοποιούσα με τις ρυθμίσεις διακανονισμού που ίσχυαν μέχρι 31/7/2015.
6. Σας παρακαλώ λοιπόν να απαλείψετε από την καρτέλα μου την οφειλή για το ΚΥΤ από 22/1/2007 έως 31/12/2012 η οποία δεν υφίσταται.
 
Αλεξανδρούπολη, 16/9/2015»
 
*Κλάδος Υγείας Τεχνικών (ΚΥΤ). Στον ΚΥΤ ασφαλίζονται υποχρεωτικά όλοι οι ενεργοί ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και οι συνταξιούχοι του Ταμείου, εφόσον δεν είναι ασφαλισμένοι από δικό τους δικαίωμα (άμεσα) σε άλλο φορέα υγειονομικής κάλυψης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.