Το ευχαριστω του Χρηστου Χατζοπουλου στον Χασαν Αχμετ

Και το «αντίδωρο» του ποιητή

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει ο ακάματος δημιουργός Χρήστος Χατζόπουλος προς τον γιατρό-ποιητή Χασάν Αχμέτ που του αφιέρωσε ποίημα το οποίο και φιλοξενείται στην ανθολογία «ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΟΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ».

Ο ίδιος έγραψε συγκεκριμένα:

«Ευχαριστώ τον Χασάν Αχμέτ για το ποίημα που μου έγραψε

Αισθάνομαι συγκινημένος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το αίσθημα. Πριν λίγες μέρες ο ποιητής και γιατρός Χασάν Αχμέτ μου έδωσε ένα βιβλίο με τίτλο ” ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΟΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ “. Είναι η ετήσια ανθολογία ποίησης και διηγήματος από τις εκδόσεις ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ . Μεγάλη μου τιμή γιατί μέσα στο βιβλίο περιλαμβάνεται ένα ποίημα που ο Χασάν έγραψε για μένα. Δεν έχω λόγια φίλε !! Σας το παραθέτω.

ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕ

Ανέβηκες, ανέβασες
Κέρδισες, δεν έχασες
Τους τοπικούς ποιητές,
Τίμιε, τους τίμησες!

Αγάπησες τον τόπο,
Λάτρεψες την μουσική,
Με αυτήν ξυπνάς, κοιμάσαι,
Σε εκτίμησε ο κόσμος!

Σκαλιά σκαλιά πήγες ψηλά,
Η επιτυχία μιλά,
Δεν πέτυχες και λίγα,
Βάλτα όλα στη σειρά!

Συγκινήθηκα, σε συγκίνησα,
τραγούδησες, τραγούδησα.
Συνάμα με εσένα
και εγώ ευτύχησα!

Σαν Χρήστος Χατζόπουλος δημοσιεύω αυτό το κείμενο γιατί πιστεύω πως οι άνθρωποι πρέπει να επιβραβεύονται για την προσφορά τους στη τέχνη είτε είναι μικρή ή μεγάλη. Ένα μπράβο, ένα χαμόγελο ακόμη κι ένα νεύμα είναι αρκετό να τους δώσει την ώθηση να συνεχίσουν …
Όλοι εσείς που θεωρείται ότι κάποιος αξίζει  το μπράβο σας κάντε το όσο ακόμη οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στη ζωή γιατί μετά θάνατον μάλλον το κάνουμε για εμάς παρά για εκείνους.
Εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποιητές και στιχουργούς που με ενέπνευσαν.
Τον Χασάν Αχμέτ, την Ελένη Μπενέκου, τον Κύρο Στεργίου,
την Μαρία Νικολάου, τον Θόδωρο Φιλιππίδη, την Δήμητρα Τοπαλίδου, τον Γιώργο Πιλιλίτση, τη Σταυρούλα Εμμανουηλίδου, τον Γιουτζέλ Μισιρλή Σακίρ, τη Φυσούν Σουκά, τον Χρήστο Γρηγοριάδη, τη Σοφία Τσιαλίκη ,την Ηρώ Καζάνη τις μαθήτριες μου Ιλόνα Σοκολόβα, Δέσποινα Αργυριάδου και Δήμητρα Δελτσίδου. Τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ δημιουργούς των παραδοσιακών τραγουδιών που θεωρώ ότι ο κυριότερος λόγος που έμειναν ανώνυμοι είναι γιατί κανένας ποτέ δεν τους ανέφερε. Τον Γιώργο Λαθύρη, τον Διαμαντή Τριαντάφυλλο και φυσικά τον ΟΡΦΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ και τους ΟΡΦΙΚΟΥΣ γιατί με ολοκλήρωσαν!

Σας ευχαριστώ

Χρήστος Χατζόπουλος»

Το αντίδωρο

Τα λόγια του κ. Χατζόπουλου συγκίνησαν τον Χασάν Αχμέτ, που ανταπέδωσε με ένα τετράστιχό του:

Αδελφέ έκανες την ευκίνηση,

Δεν σταματάει η καλή κίνηση,

Ευκίνηση προκαλεί συγκίνηση.

Εκτίμησα, εκτιμώ εκτίμηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.