Το Δημοκριτειο Πανεπιστημιο Θρακης απο 3ο εγινε 8ο στη χωρα

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία που αντλήσαμε εμμέσως, μέσω της ομιλίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη  Βουλή.

Σύμφωνα λοιπόν με τον βουλευτή Ροδόπης, το ΔΠΘ μετατάχθηκε από 3ο σε 8ο Πανεπιστήμιο στη χώρα. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι λόγοι μετάταξής του σ’ αυτή τη θέση συνυφαίνονται με την υποχρηματοδότησή του, τη δυνατότητα μεταγραφών που άδειασε από φοιτητές το ΔΠΘ και τη μείωση των εισακτέων.

Από υποχρηματοδότηση, βέβαια, γνωρίζουμε ότι έπασχε το σύνολο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την αποψίλωση λόγω μεταγραφών επίσης κάτι ακούσαμε, για τη μείωση των εισακτέων όμως όχι.

Θεωρούμε όμως ότι το ίδιο το γεγονός της μετάταξης του ΔΠΘ από το 3ο σε 8ο είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και καλό θα ήταν να έχουμε εμπεριστατωμένα στοιχεία για το αν αυτή η μετάταξη  αληθεύει, με οικονομικά στοιχεία του τότε και του τώρα,  τους αριθμούς  των μεταγραφέντων φοιτητών προς άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις εν γένει οι επιπτώσεις τους  στο Δημοκρίτειο, με δεδομένο ότι, όντως, καμιά φορά οι λιγότεροι φοιτητές συμβάλλουν στην καλύτερη, ακαδημαϊκά, ποιότητα.
Εν αναμονή λοιπόν για ενδεχομένως μεγαλύτερη κοινωνική επαγρύπνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.