«Το διαβασμα δεν σταματα ποτε… ακομη κι οταν κλεινουν τα σχολεια»

Απαρατήρητα

Mε αυτή τη πρόταση τιτλοφόρησε ανάρτησή του, το βιβλιοπωλείο “Bookstop” που βρίσκεται στην Κομοτηνή, συνοδεύοντάς της από μια πληθώρα βιβλίων που κοσμούν τα ράφια του.

Ένας από τους προβληματισμούς που εκφράζονται από γονείς έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου για παύση μαθημάτων σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, είναι και η πιθανή αποστροφή των παιδιών από τα βιβλία, μιας και η πλειοψηφία αυτών επιλέγει ως γνωστόν να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο της με άλλους τρόπους.

Ένα ζήτημα που εντείνει μάλιστα και τους φόβους τους, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά σε μεγάλο ποσοστό πλέον, χρησιμοποιούν για την ψυχαγωγία τους τόσο το διαδίκτυο, όσο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να αποσβολώνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπροστα σε μια οθόνη.

Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα πως ό,τι βλέπει ένα παιδί σαν υποχρέωση, νιώθοντας παράλληλα και τη συνοδευόμενη στις πλείστες των περιπτώσεων άσκηση πίεσης, την αντιμετωπίζει αντίστοιχα.

Είναι γεγονός πως τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που φέρει η σημερινή εποχή, καθιστούν πολλές φορές αδύνατο τον έλεγχο των παιδιών, αλλά και την απαραίτητη ασχολία με αυτά. Ωστόσο, ίσως αυτές οι μέρες να είναι μια καλή ευκαιρία για τους γονείς, όσο λιγοστός κι αν είναι ο χρόνος που διαθέτουν, να τον αφιερώσουν έτσι ώστε να μετατρέψουν την ανάγνωση των παιδιών σε εργαλείο ψυχαγωγίας…Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.