Το δεντρο με τα χαικου στην Κομοτηνη

Ένα ιδιαίτερο δέντρο, με μηνύματα από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, βρίσκεται στο πάρκο της Κομοτηνής, κοντά στο αναψυκτήριο.

Επάνω σε αυτό, μικρές καρτέλες έχουν επάνω τους γραμμένους στίχους όπως «Την άνοιξη όλα ανθίζουν, το καλοκαίρι καρπίζουν», «Σαν το σολωμό, αντίθετα στο ρεύμα, εφηβεία γειά!» και «Σαν ένα ψάρι, κλεισμένο σε μια γυάλα, έτσι και εγώ» μεταξύ άλλων.

Τα μηνύματα αυτά είναι αφιερωμένα στην πόλη, από τους μαθητές του τμήματος Γ2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και των μαθητών της Λέσχης Ανάγνωσης του 1ου Γυμνασίου, που τα κρέμασαν σε δέντρα του πάρκου για να τα διαβάσουν οι συμπολίτες μας.

Οι μαθητές βρέθηκαν στο πάρκο, πριν από περίπου 2 εβδομάδες, στο πλαίσιο των λογοτεχνικών συναντήσεων των παιδιών του Δημοτικού που συνοδευόταν από τη δασκάλα τους Εμμανουηλίδου Σταυρούλα, σε μια διαφορετική ποιητική συνάντηση.

Οι μαθητές του Γ2 και του Γυμνασίου γνωρίστηκαν  διαδικτυακά και συναντήθηκαν  για πρώτη φορά από κοντά, και έτσι διάβασαν  Χαϊκού που έγραψαν οι ίδιοι και στη  συνέχεια τα κρέμασαν σε δέντρα του πάρκου για να τα διαβάσουν  οι συμπολίτες μας. Τα αφιέρωσαν με πολλή αγάπη στην πόλη μας.

Ωραία κίνηση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.