Το χρονικο μιας προαναγγελθεισας συγκρουσης

Οι ΣΒΑΑ ήταν απλά η αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια η αντιμαχία μεταξύ του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη και του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.
 
Ξιφούλκησε κατά του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης τη Δευτέρα, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον Περιφερειάρχη για την πρόταση του Δήμου Κομοτηνής για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η οποία κατατάχθηκε τέταρτη, πίσω από τις επιλέξιμες των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας.
 
Να θυμίσουμε ότι τότε ο κ. Μέτιος είχε σημειώσει πως «κρίνω επομένως ότι η ένσταση έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα όμως και να χρησιμοποιήσει κανείς, η απουσία σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής είναι φανερή» κάτι που φαίνεται, πέρα των υπολοίπων που αναφέρει στην απάντησή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, προκάλεσε την ιδιαίτερα αιχμηρή απάντησή του.
 
Η ανταλλαγή αυτή βολών, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί, φέρνει στην επιφάνεια μια σύγκρουση την οποία πολλοί περίμεναν από τη στιγμή που ο κ. Μέτιος εξελέγη Περιφερειάρχης, αν και ομολογουμένως αρχίζει να παίρνει μια σφοδρότητα πρωτόγνωρη για τα πρόσφατα τοπικά πολιτικά δεδομένα.
 
Και αυτό όχι τόσο γιατί δεν έχουν υπάρξει συγκρούσεις, αλλά ποτέ με τέτοια ένταση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους των οποίων η συνεργασία είναι απαραίτητη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για το καλό της περιοχής.
 
Η αμοιβαία αντιπάθεια ήταν εμφανής στην πρώτη θητεία του κ. Πετρίδη ως Δημάρχου, όταν ο κ. Μέτιος από την πλευρά της αντιπολίτευσης απεύθυνε φιλιππικούς εναντίον της πολιτικής της διοίκησης, (αυτή τη σύγκρουση υπενθύμισε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής στην ανακοίνωση της Δευτέρας)
 
Από τότε όμως έπεσε πολύ νερό στο αυλάκι, και τώρα η σύγκρουση όχι μόνο δεν περιορίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά διαδραματίζεται μπροστά σε όλους, μέσω των μέσων ενημέρωσης.
 
Όμως η αλήθεια είναι πως όλο αυτό, είναι αχρείαστο. Από τη στιγμή που και οι δύο έχουν θέσεις ευθύνης, δεν χρειάζεται να συμπαθούν ο ένας τον άλλο, ούτε καν να μιλούν ο ένας στον άλλο αν δεν επιθυμούν, αλλά πρέπει να βρουν ένα τρόπο να συμβιώσουν, αν όχι για το καλό του τόπου, τουλάχιστον για να μπορέσουν να αφήσουν πίσω ένα έργο…Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.