Το χρονικο μιας κινητοποιησης…

Δια χειρών Νίκου Μποτρότσου

Νέα διαμαρτυρία αγροτών με την συμμετοχή περισσοτέρων των 900 τρακτέρ έλαβε χώρα χθες στο κέντρο των Βρυξελλών, την ώρα που παράλληλα λάμβανε χώρα το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι αγρότες επέστρεψαν χθες στις κινητοποιήσεις, ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων φαίνεται πως αποσύρεται από τα μπλόκα, αν και υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που «κρατούν» όπως οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Τον δικό του απολογισμό, των πολυήμερων αν μη τι άλλο κινητοποιήσεων έκανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ροδόπης «Σπάρτακος» Νίκος Μποτρότσος παραθέτοντας το δικό του «χρονικό κινητοποίησης» για να τονίσει πως «τα τρακτέρ έφυγαν από το δρόμο, όμως ο αγώνας συνεχίζει θεσμικά με τα ίδια προβλήματα, αλλά με περισσότερο πάθος».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μποτρότσου έχει ως εξής:

«Δυσβάσταχτα έξοδα, μηδαμινές αγροτικές υποδομές, ανεφάρμοστη νέα ΚΑΠ.

Προβλήματα χρόνια που αφορούν όλους τους Έλληνες αγρότες. Προβλήματα που συνεχώς συζητούνται σε γραφεία με τη πολιτική ηγεσία και ενώ όλοι συμφωνούν στο πόσο σημαντικά είναι, με το που κλείνει η πόρτα δε προχωράει τίποτα απολύτως.

Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει το σωστό και το δίκαιο. Όποιος έχει τη δύναμη έχει και την εξουσία. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάει η συζήτηση από τα γραφεία στον δρόμο.

Στη Κομοτηνή κάναμε τη πρώτη μηχανοκίνητη διαμαρτυρία σε όλη την Ελλάδα. Ίσως να ήταν μια πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθήσει.

Κομοτηνή, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, 1 μήνα δρομολόγια για να γνωριστούμε και να ενωθούμε. Για πρώτη φορά όλοι οι αγρότες τις Ελλάδας μια γροθιά με κοινά αιτήματα και πάνω από όλα σοβαρότητα διεκδικούνε και διαμαρτύρονται. Συνάδελφοι οδηγούνε 20 ώρες τρακτέρ για να φτάσουν στο σύνταγμα. Χιλιάδες φωνές ενώνονται απέναντι από την βουλή. Χωρίς κουκούλες, χωρίς ρόπαλα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κλειστούς δρόμους.

Και; Τι κερδίσαμε; Σίγουρα όχι όλα όσα ζητούσαμε. Κερδίσαμε όμως ένα μέρος από όλα αυτά. Μα πάνω από όλα κερδίσαμε την ενότητα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και την περηφάνια ότι σε μία εποχή που η κοινωνική συνοχή εκλείπει, οι αγρότες δείχνουν πως δε τα παρατάμε. Παραμερίζουμε τις όποιες διαφορές μας και όλοι μια γροθιά διεκδικούμε να ακουστεί η φωνή μας.

Τα τρακτέρ έφυγαν από το δρόμο, όμως ο αγώνας συνεχίζει θεσμικά με τα ίδια προβλήματα, αλλά με περισσότερο πάθος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.