Το αλλο «μακεδονικο»… εκανε την εμφανιση του στην ομιλια Κοτζια στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Μετά το πέρας της προχθεσινής ομιλίας του στην Κομοτηνή, ομιλία που περιελάβανε πολλές αναφορές στα δικαιώματα των μειονοτήτων, ο κ. Νίκος Κοτζιάς έδωσε τον λόγο στο κοινό για ερωτήσεις.
 
Από το κοινό τον λόγο πήρε και μία γυναίκα, που συστήθηκε ως μέλος της «μακεδονικής μειονότητας».Απευθυνόμενη στον π. υπουργό εξωτερικών, είπε «θεωρείτε πως έχουμε ελπίδα να αναγνωριστούμε; Όσο σύνθετο κι αν είναι το μακεδονικό ζήτημα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που καταπιέζονται. Νομίζω ότι είστε γνώστης».
 
Ο π. υπουργός, αφού τόνισε πως «δεν σας βλέπω καταπιεσμένη» αποκρίθηκε «αυτή είναι μία πολύ συγκεκριμένη άποψη. Την σέβομαι, αλλά προσωπικά δεν την έχω καταγράψει έτσι.Όσον αφορά εσάς, θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα του δικού του αυτοπροσδιορισμού. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα από το αν αναγνωρίζεται ότι υπάρχει επάρκεια ανθρώπων ώστε να χαρακτηριστεί ως μειονότητα».
 
Αναπτύσσοντας τον συλλογισμό του, προσέθεσε «η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα θρησκευτική. Η Τουρκία όταν έγινε η συμφωνία με τον Κεμάλ Ατατούρκ δεν ήθελε να αναγνωρίσει τους Κούρδους ως εθνότητα ξεχωριστή. Προκειμένου να στηρίξει τη θέση της ζήτησε τότε να αναγνωριστεί και η μειονότητα εδώ ως μουσουλμανική για λόγους δικούς της εσωτερικούς».
 
«Η χώρα μας αναγνώρισε μία μειονότητα θρησκευτικού χαρακτήρα που αποτελείται από τρεις διαφορετικές ομάδες, τις οποίες πρέπει να τις σέβεται και να μην επιτρέπει σε μία από αυτές να καταπιέζει τις άλλες δύο», είπε καταλήγοντας.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το θέμα της «μακεδονικής» μειονότητας, παρόλο που επικεντρώνεται στην Δυτική Μακεδονία δεν είναι εντελώς ξένο προς την περιοχή μας, μιας και το DEB έχει στενές σχέσεις με το κόμμα του Ουράνιου τόξου, το οποίο δηλώνει ότι προέρχεται από τη «μακεδονική» μειονότητα, την οποία δεν αναγνωρίζει το Ελληνικό κράτος, για τους λόγους, μεταξύ άλλων, που ανέφερε ο κ. Κοτζιάς .Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.