Το αεικινητο ΤΕΦ συνεχιζει δυναμικα τη διαδικτυακη του «παρουσια»

—Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ομιλία του Ομ. Καθηγητή Αλέξανδρου Πολίτη

—Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ομιλία του Διδάκτορα Δημήτρη Τζελέπη

Κατά τις ηλεκτρονικές μας περιδιαβάσεις ενημερωθήκαμε για δυο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαλέξεις οι οποίες θα διεξαχθούν από το ΤΕΦ του ΔΠΘ, φανερώνοντας την ποικιλότητα των δράσεων αυτού του αεικίνητου Τμήματος της πόλης μας.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρες 18.00-20.00, από το Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας Η. & Ν. Eideneier, στο πλαίσιο του κύκλου των διαδικτυακών διαλέξεων για την Πρώιμη Νεοελληνική Γραμματεία (Φεβρουάριος-Ιούνιος 2021).  Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Πολίτης, η ομιλία του οποίου θα έχει θέμα «1865-1880. Η ανακάλυψη του λογοτεχνικού παρελθόντος». Όσον αφορά τον ομιλητή, ο Αλέξης Πολίτης γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Université Paris IV (Sorbonne). Από το 1976 έως το 1989 εργάσθηκε στο Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, και από το 1989 έως το 2012 στη Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τώρα είναι Ομότιμος Καθηγητής της ίδιας Σχολής. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams, με τη χρήση του συνδέσμου: https://bit.ly/37BJqAa.

—Η δεύτερη ομιλία θα διεξαχθεί από το Εργαστήριο Έρευνας για τη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία, στο πλαίσιο μιας σειράς διαλέξεων για την εποχή του Πρώιμου Νεοελληνικού Διαφωτισμού και την Πρώιμη Νεοτερική Εποχή στις 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00. Ειδικότερα, ο Διδάκτωρ του ΤΕΘ/ΔΠΘ και μέλος του εργαστηρίου Δημήτρης Τζελέπης θα μιλήσει για το «Πώς “δεῖ ἰέναι τοὺς εἰς τὰς ἱστορίας βαδιομένους”. Ο ιστορικός Αλ. Μαυροκορδάτος ο “ Ἀπορρήτων”». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Skype for Bysiness στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2NP3Bn2.

Οι ομιλίες αυτές είναι ανοιχτές στο κοινό και είμαστε σίγουροι πως δεν θα τις χάσει κανείς, καθώς ένα από τα καλά της εποχής μας είναι η ευκολία των εξ αποστάσεων παρακολουθήσεων.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.