Την βιωσιμη καλλιεργεια γνωρισαν παιδια σχολειων της Ροδοπης

Σε μια βιωματική δράση στο πλαίσιο του 1ου Green Fest

Πώς μπορούν να φέρουν προϊόντα «Από το χωράφι στο πιάτο με βιώσιμο τρόπο» γνώρισαν μαθητές από το Γυμνάσιο Νέας Καλλίστης, το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής  και το  Μ/ΚΟ Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής την Τρίτη 10 Μαΐου, στο χώρο των Λαχανόκηπων ΟΑΕΔ.

Η βιωματική αυτή δράση, που διοργάνωσαν το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, τους Σπορίτες Ροδόπης και την στήριξη περιβαλλοντικών φορέων της πόλης μας, έγινε στο πλαίσιο του 1ου Green Fest.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον λαχανόκηπο μέσα στον ιστό της πόλης, διαμορφωμένο από την grO2be, όπου παρακολούθησαν βιωματικά εκπαιδευτικά  εργαστήρια και διδάχτηκαν τις βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς χώρους (όπως οροφές, δώματα, αυλές, μπαλκόνια, περβάζια, παρτέρια και λαχανόκηπους).

Την ίδια ώρα, ενημερώθηκαν με ευφάνταστο τρόπο  για θέματα που αφορούν την αστική γεωργία,  την βιώσιμη Διαχείριση Bio-αποβλήτων και την μείωση σπατάλης τροφίμων (Food Waste), φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ενημέρωση αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.