Την μεγαλη παραδοση των Φιλαρμονικων της Κερκυρας γνωρισαν απο κοντα μαθητες του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης

Παρήλασαν στην πόλη της Κέρκυρας το πρωί της Κυριακής μαζί με τη Φιλαρμονική Κορακιάνας

42 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής βρέθηκαν στο νησί της Κέρκυρας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους εκδρομής.

Στο πλαίσιο της εκδρομής, από τις 7 Απριλίου 2023 ως τις 9 Απριλίου 2023, οι επισκέπτες από την Κομοτηνή γνώρισαν τις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής Κορακιάνας, έκαναν πρόβα μαζί με τα μέλη της με σκοπό την συμμετοχή τους στο σώμα της μπάντας στην Λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων.

Βεβαίως, είχαν προηγηθεί 2 μήνες εντατικής προετοιμασίας στην Κομοτηνή και πρόβες, σε κάποιες εκ των οποίων συμμετείχε και διεύθυνε ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, κ. Κωνσταντίνος Ζερβόπουλος. Τα παιδιά έδειξαν αξιοσημείωτη υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Κατά την παρουσία τους στην Κέρκυρα, γνώρισαν την ιστορία των Φιλαρμονικών, την παράδοση παροχής δωρεάν μουσικής παιδείας μέσω αυτών, τις στολές τους, τη συμμετοχή τους στα κοινωνικά και θρησκευτικά δρώμενα του νησιού. Ξεναγήθηκαν στην Κορακιάνα και στην πόλη της Κέρκυρας και παρακολούθησαν τη συναυλία του αρχαιότερου μουσικού ιδρύματος, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (Παλαιά). Η Φιλαρμονική Κορακιάνας και οι μαθητές του σχολείου παρήλασαν στην πόλη της Κέρκυρας το πρωί της Κυριακής, φωτογραφήθηκαν μπροστά από τα Παλαιά Ανάκτορα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της Λιτανείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.