Την απαγορευση του κυνηγιου στο αλσος Νυμφαιας ζητα ομαδα πολιτων, μεσω του facebook

Την παρουσία κυνηγών στο άλσος Νυμφαίας της Κομοτηνής, όπου χρησιμοποιείται επί καθημερινής βάσεως από περιπατητές και Κομοτηναίους που θέλουν να αθληθούν καταγγέλλει η νέα σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook με τίτλο «Να απαγορευτεί το κυνήγι στο άλσος Νυμφαίας».
 
Οι διαχειριστές της σελίδας μάλιστα ανήρτησαν ένα επεξηγηματικό, για τους λόγους ανοίγματος της σελίδας, κείμενο στο οποίο επισημαίνουν την επικινδυνότητα που υπάρχει από την δραστηριοποίηση κυνηγών στην περιοχή, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς συμπολίτες μας που επιλέγουν το Άλσος της Νυμφαίας για την καθημερινή τους βόλτα ή την προπόνησή τους.
 
Όπως επισημαίνεται σκοπός της σελίδας είναι «να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πριν συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό και να απαγορευτεί το κυνήγι στο άλσος και στην ευρύτερη περιοχή». 

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει: 

«Το άλσος Νυμφαίας στην Κομοτηνή, αποτελούσε πάντα έναν τόπο τον οποίο πολλοί Κομοτηναίοι επισκέπτονταν είτε μόνοι τους είτε με τις οικογένειές τους για να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αθληθούν. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα η επαφή του κόσμου με το βουνό, κυρίως λόγω της διάδοσης των αθλημάτων αντοχής και κατά συνέπεια της αυξημένης αθλητικής δραστηριότητας. Είναι πολλοί πλέον εκείνοι που επιλέγουν το άλσος Νυμφαίας σχεδόν καθημερινά, για να κάνουν τη βόλτα τους ή την προπόνησή τους.
 
Ταυτόχρονα όμως, έχει αυξηθεί και το κυνήγι ζώων στην περιοχή. Οι επαφές αθλητών – περιπατητών με κυνηγούς είναι πλέον συχνό φαινόμενο! Μάλιστα, ξεκινούν από τη γνωστή σε όλους «διασταύρωση της Καρυδιάς» αμέσως μετά τα στρατόπεδα και εκτείνονται σε σημεία του άλσους και στην ευρύτερη περιοχή του Βυζαντινού Φρουρίου. Πλέον, πρόκειται για πολυσύχναστα σημεία κυνηγών και επισκεπτών του άλσους ταυτόχρονα!
 
Δυστυχώς, στα συγκεκριμένα σημεία το κυνήγι επιτρέπεται και θεωρούμε ότι είναι πλέον αρκετά πιθανό να συμβεί το μοιραίο. Ήδη έχουν συμβεί επικίνδυνα περιστατικά με αθλητές δρομείς να έρχονται αντιμέτωποι με τα σκάγια των κυνηγών!
 
Είμαστε αναγκασμένοι να σεβαστούμε την επιθυμία αυτών που θέλουν να κυνηγούν, αλλά για την ασφάλεια όλων, σε καμία περίπτωση δε πρέπει να επιτρέπεται η επαφή τους με επισκέπτες του άλσους θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
 
Σκοπός της σελίδας αυτής είναι ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πριν συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό και να απαγορευτεί το κυνήγι στο άλσος και στην ευρύτερη περιοχή. Η Ροδόπη άλλωστε έχει τεράστιο ορεινό όγκο και μπορούν οι κυνηγοί να ασκούν το χόμπι τους σε περιοχές όπου δεν είναι συχνή η παρουσία ανθρώπων». Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.