Τι θα γινει με την Black Friday;

Απαρατήρητα

Μία διαφορετική άποψη σε σχέση με την “Black Friday” ακούσαμε χθες στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9» και αφορά στην πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη για την «μεταφορά» του θεσμού την πρώτη Παρασκευή επίσημης επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και όχι την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, διαδικτυακά. 

Ο κ. Φιλιππίδης βέβαια εξέφρασε και την άποψη ότι ως θεσμός η “Black Friday” θα έπρεπε να καταργηθεί καθώς «δεν λειτουργεί σωστά όπως το εξωτερικό». «Εδώ, κατάφεραν οι μεγάλες πολυεθνικές να την εκφυλίσουν τελείως. Άλλωστε, όπως θυμάστε, την πρώτη χρονιά μέχρι και τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο και σχημάτιζαν ουρές έξω από τα καταστήματα, πλέον όμως δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν μπορείς να κάνεις μείωση 10% και να το ονομάζεις Black Friday» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας την άποψή του.

Μια ενδιαφέρουσα άποψη επί της οποίας κρίνουμε ότι μάλλον σύμφωνοι θα είναι οι έμποροι και καταστηματάρχες όλης της χώρας, και της Ροδόπης, δεδομένου ότι μπορεί – όπως έχουμε καταγράψει σε σχετικά ρεπορτάζ – η ημέρα αυτή να μην αρκεί για να «κερδηθεί» το χαμένο έδαφος των πωλήσεων όλης της χρονιάς, αλλά ως ημέρα από άποψη τζίρου για την πλειοψηφία των εμπόρων κρίνεται ως επιτυχημένη και επομένως ως επιτυχημένη κρίνεται και η προσπάθεια «μετριασμού» τρόπον τινά των απωλειών όλης της χρονιάς.

Αυτό βέβαια υπό κανονικές συνθήκες, άνευ δηλαδή πανδημίας με ό,τι αυτή συνεπάγεται για την προστασία της υγείας όλων, και κυρίως των δια ζώσης αγορών επιτρεπόμενων. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.