Τι θα γινει με τα σχολικα γευματα;

Δεν φαίνεται να έχει υπάρξει κάποια κίνηση από το αρμόδιο Υπουργείο

Ξεκίνησε λοιπόν η σχολική χρονιά για ακόμα μια χρονιά, και ενώ η πρώτη εβδομάδα είναι από πολλές απόψεις προσαρμογής, σύντομα παιδιά και εκπαιδευτικοί θα μπούνε σε ένα κανονικό σχολικό ρυθμό, με την ελπίδα πως θα είναι ομαλότερος από ό,τι τα τελευταία χρόνια.

Ένα από τα στοιχεία της ομαλότητας αυτής είναι, τουλάχιστον κατά την ταπεινή άποψή μας, και τα σχολικά γεύματα, τα οποία μάλιστα, με δεδομένη την αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και την πίεση που αυτό ασκεί στο οικογενειακό εισόδημα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η συνέχιση του προγράμματος, και γιατί όχι, η επέκτασή του, είναι εξαιρετικά σημαντική, όμως προς το παρόν, δεν φαίνεται να έχει υπάρξει κάποια κίνηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, η δημοσιότητα που είχαν τα σχολικά γεύματα ήταν κατά κύριο λόγο αρνητική, είτε για την καθυστέρηση τους, είτε για την ποιότητά τους, φαινόμενο που συναντήσαμε και στην Κομοτηνή.

Όμως πλέον, που τα πράγματα ομαλοποιούνται και ο σχεδιασμός υποτίθεται πως μπορεί να γίνει περισσότερο σε βάθος, θα πρέπει να δούμε σύντομα.

Μπορεί να κάνουμε λάθος, και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολικά γεύματα από την αρχή, και τίποτα δεν θα μας κάνει πιο χαρούμενους από το να διαψευστούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δυστυχώς όμως, τέτοιες χαρούμενες διαψεύσεις είναι σπάνιες…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.