Τη μνημη του Νεστορα Τσανακλη θα τιμα καθε 27 Οκτωβριου, η Κομοτηνη

Ημέρα εορτής του μεγαλομάρτυρος Νέστoρος

Την πρόταση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του μεγαλομάρτυρος Νέστoρος, στο Μητροπολιτικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον Νέστορα Τσανακλή, τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης, κατέθεσε προς τον Δήμο Κομοτηνής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε την πρότασή του κατά την εκδήλωση «ΑντίΔωρο μνήμης στον Νέστορα Τσανακλή» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Τσανάκλειου την Τετάρτη, αναβιώνοντας την πρόταση που είχε κάνει, όταν δημιουργήθηκε η Σχολή το 1907, ο προκάτοχός του, Μητροπολίτης Μαρωνείας, Θάσου και Σαμοθράκης Νικόλαος, ο οποίος είχε προτείνει να τιμάται με αυτό τον τρόπο ο μεγάλος ευεργέτης της Κομοτηνής.

Πρότεινε λοιπόν ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ανήμερα της Γιορτής να πραγματοποιείται στο Μητροπολιτικό ναό της πόλης Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, ως ελάχιστος φόρος τιμής και μνήμης του.

Φαίνεται όμως ότι παραβίαζε ανοιχτές θύρες, μιας και ο Δήμαρχος Κομοτηνής στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απότιση τιμής στον Νέστορα Τσανακλή, τόσο με μνημόσυνο, όσο και εκδηλώσεις μνήμης την παραμονή της εορτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.