«Θρακιωτες» οι 8 στους 10 αθλητες της ελληνικης αποστολης στο Διεθνες Μιτινγκ “Euromeet”

Η διοργάνωση του συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» της ευρωπαϊκής κολύμβησης, ήτοι το Διεθνές Μίτινγκ “Euromeet” θα πραγματοποιηθεί φέτος στο κολυμβητικό κέντρο “d’Coque” στο Kirchberg του Λουξεμβούργου το διάστημα 26 με 28 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή και ελληνικής αποστολής η οποία περιλαμβάνει συνολικά δέκα  κολυμβητές/τριες, οι επτά εκ των οποίων προέρχονται από την Θράκη.
 
Συγκεκριμένα πέραν του επικεφαλής της αποστολής Απόστολο Χρήστου, ο οποίος θα αγωνιστεί σε 50μ., 100μ. ελεύθερο, 50μ. ύπτιο και 50μ. πεταλούδα και του 18χρονου Ανδρέα Γεωργακόπουλου του Ολυμπιακού, ο οποίος θα μετάσχει σε 400μ. και 1.500μ. ελεύθερο, την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Αντώνης Κουτσούμπας, αθλητής αυτή τη στιγμή του Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά προερχόμενος από την Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης, ο οποίος θα αγωνιστεί στα 50μ., στα 100μ. και 200μ. πεταλούδα, ο 15χρονος Χρήστος Μουσίκας, επίσης αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης, προερχόμενος όπως από τον Νηρέα Ορεστιάδας, που θα αγωνιστεί στα 400μ. μεικτής και 200μ. πεταλούδα, ο Χρήστος Ρετσίδης, επίσης από τον Νηρέα Ορεστιάδας, σημερινός όμως αθλητής του Ολυμπιακού που θα αγωνιστεί στα 50/100μ. και 200μ. πρόσθιο του Euromeet.
 
Οι «Θρακιώτικες» όμως συμμετοχές δεν σταματούν εδώ καθώς στην διοργάνωση θα κολυμπήσουν επίσης η Κομοτηναία Παρασκευή Κάλτσου του Γλαύκου Περιστερίου στα 50μ. ελεύθερο αλλά και τα 50/100μ. πεταλούδα, πρώην αθλήτρια της ΝΕ Ροδόπης, η 16χρονη Σοφία Ουρεϊλίδου, αθλήτρια της ΝΕ Ροδόπης στα 50μ. πεταλούδα και 50μ.ύπτιο,  μαζί με τη συναθλήτρια της Ιωάννα Πούλιου επίσης στα 50μ. ύπτιο, καθώς και ο Απόστολος Μαρέτης στα 100/200μ. ελεύθερο και ο Δημήτρης Βαρσαμίδης στα 50/100μ. ελεύθερο επίσης από τη ΝΕ Ροδόπης.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο 20ο Euromeet παίρνουν μέρος 819 αθλητές, 126 ομάδες, 26 χώρες, 48 κριτές και 68 εθελοντές, ενώ τα χρηματικά βραβεία τα οποία έχουν θεσπιστεί για την προσέλκυση των μεγάλων αθλητών φέτος ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ σε σύνολο.
 
Οι συμμετοχές από μόνες τους αποδεικνύουν την παράδοση πρωταθλητών στην κολύμβηση που έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται στη Θράκη από τις διακρίσεις που μας έχουν φέρει οι Θρακιώτες αθλητές, αλλά και ότι το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης θα έχει σίγουρα θρακιώτικο αέρα.
 
Καλή επιτυχία στο σύνολο της Ελληνικής αποστολής! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.