Θηλεια αντιπαραθεση εξουσιων με απαραμιλλο ζηλο!

Είναι γεγονός ότι η ελληνική τηλεόραση, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε επίπεδο δημοσιογραφίας και αντικειμενικής ενημέρωσης δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει. Γνωστά τοις πάσι τα διάφορα συμφέροντα, κάθε τηλεοπτικού σταθμού και των καναλαρχών ιδιοκτητών, γνωστά τοις πάσι και αυτά των «δημοσιογράφων» σεμιναρίων και μη, που στολίζουν επί καθημερινής βάσεως τα τηλεοπτικά παράθυρα, σχολιάζοντας τα της επικαιρότητας και τις έξωθεν παρεμβάσεις.
 
Η εποχή αυτή και η «κατρακύλα» της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας του «θεάματος» των μεγάλων καναλιών συνοδεύτηκε και από την απομυθοποίηση ανθρώπων – δημοσιογράφων που είτε από προσωπική τους επιλογή, λόγω πεποιθήσεων, χαρακτήρα κτλ, είτε από προσωπική τους ανάγκη, να υποταχθούν στην γραμμή των «αφεντικών», άφησαν στην άκρη αρχικά την προσωπική τους ηθική, δευτερευόντως την ευγένεια που επιτάσσει ο δημόσιος λόγος και έπειτα και κυρίαρχα τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
 
Πόσες φορές άλλωστε κατά το παρελθόν δεν θαυμάσαμε την κ. Σπυράκη ή τον κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, επί εποχής Συγγρού, υπέρ του μνημονίου;
 
Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου λοιπόν, οι παίκτες αυξήθηκαν, άλλοι άλλαξαν στρατόπεδο και άλλοι «στρατεύθηκαν» αφήνοντας πίσω τους ένα τουλάχιστον «ακέραιο» παρελθόν στα δημοσιογραφικά σαλόνια.
 
Η τηλεοπτική αυτή κατρακύλα έδωσε στους τηλεθεατές όμως το δικαίωμα να χαίρονται περισσότερο εκείνες τις ξεχωριστές τηλεοπτικές στιγμές και συναντήσεις, που ξεφεύγουν του προγραμματισμού του εκάστοτε καναλιού και προσφέρουν σκηνές απείρου κάλλους.
 
Μία εξ αυτών, η προχθεσινή τηλεοπτική συνάντηση της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του «ΣΚΑΙ» Σία Κοσιώνη, που προσέφεραν ένα θέαμα αρχικά άξιο παρακολούθησης και δευτερευόντως άξιο αναφοράς.
 
Ένας εριστικότατος διάλογος μεταξύ των δύο κυριών που αντάλλασαν κατηγορίες περί συμφερόντων και επί προσωπικών ενοχλήσεων, με την κ. Κοσιώνη ως άλλη Μαρία Χούκλη (βλέπε προεκλογική συνέντευξη με τον Γιώργο Παπανδρέου) να μην αφήνει την κ. Κωνσταντοπούλου να «σταυρώσει» απάντηση, που δεν είναι σύμφωνη με τα λεγόμενά της, τη δε κ. Κωνσταντοπούλου να κάνει συνεχώς παρατηρήσεις στην δημοσιογράφο για τις ερωτήσεις και τον χρόνο που της διαθέτει για να απαντήσει.
 
Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου την ώρα που η κ. Κοσιώνη υποστήριξε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης. Η κ. Κωνσταντοπούλου της απάντησε αποστομωτικά με ερώτηση πολλαπλών υπαινιγμών, σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί που υποστηρίζουν την εν λόγω απόψη, διερωτώμενη μεταξύ άλλων για τον κ.Μπακογιάννη, ο οποίος είναι σύντροφος της Σίας Κοσιώνη!
 
Το δίκαιο στην προκειμένη περίπτωση το «αποδίδει» ο καθένας και η καθεμία από εμάς ξεχωριστά, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει πως αυτή δεν ήταν μία από εκείνες τις σπάνιες πλέον τηλεοπτικές στιγμές που χαίρεσαι να βλέπεις, όχι ως ενημέρωση αλλά ως διασκέδαση των πιο μύχιων «ελαφρών» μας αισθημάτων… Ν.Β

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.