Θετικες εκπληξεις

Ο Α. Χαρίτσης επέλεξε να συναντηθεί με τους διαφωνούντες της συγχώνευσης των Τμημάτων της ΣΚΑΣ παρά με τις πρυτανικές αρχές

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι πολιτικοί δεν μας συνηθίζουν σε εκπλήξεις και όποτε το κάνουν είναι συνήθως αρνητικές.

Οφείλουμε λοιπόν ακόμα περισσότερο να αναφερθούμε στην έκπληξη που «επεφύλασσε» ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» κ. Αλέξης Χαρίτσης, η οποία μάλιστα ήταν θετικότατη, γιατί, κατά την άποψή μας, δείχνει πως κάποιος ή κάποιοι σε κάθε περίπτωση ακούν ή παρακολουθούν το τι γίνεται στα της Θράκης.

Αναφερόμαστε στην επιλογή του να συναντηθεί όχι με τις πρυτανικές αρχές, αλλά με τα στελέχη και εκπροσώπους της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, ήτοι της Σχολής τα τμήματα της οποίας χάνουν την αυτοτέλειά τους, στο πλαίσιο της «αναβάθμισης» του ΔΠΘ όπως αυτή εμπεριέχεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Επέλεξε λοιπόν να ακούσει και να συνομιλήσει με τους διαφωνούντες – έχουν άλλωστε εκφραστεί ως τμήματα δημοσίως – της σχεδιαζόμενης συνένωσης των τμημάτων, αντί της δημοφιλέστερης μάλλον επιλογής των πρυτανικών αρχών που είναι προφανώς σύμφωνες με τον εν λόγω σχεδιασμό.

Ενδιαφέρουσα και σε κάθε περίπτωση αξιοπρόσεχτη επιλογή, σε όρους τουλάχιστον δημοκρατίας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.