Θεμα προτεραιοτητων!

Απαρατήρητα

Τα δύο περιστατικά που καταγράψαμε από τον χώρο της εκπαίδευσης το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον διαυγέστερο τρόπο τη διάσταση που επικρατεί μεταξύ της οπτικής της διοίκησης και των αναγκών της εκπαίδευσης. Από τη μία το υπουργείο «αιθεροβάμων» που νομοθετεί αφειδώς «για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης» χωρίς ωστόσο να κατευθύνει και τους αντίστοιχους πόρους για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού έτσι που τελικά οι ανάγκες να καλύπτονται από τους ίδιους τους γονείς. Από την άλλη το υπουργείο λογιστής που «μετρά τα κουκιά», καταρτίζει λίστες, προσλαμβάνει αναπληρωτές, αλλά έτσι και τύχει κάποιο παιδάκι να πάρει μετεγγραφή για κάποιο άλλο σχολείο δεν έχει διαθέσιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του, αφού τα πράγματα είναι σφιχτά δημοσιονομικά.

Οι εποχές άλλωστε δύσκολες είναι…και δεν χωρούν «περιττές» πολυτέλειες. Ειδικά από τότε που η συντεταγμένη πολιτεία έγινε από υπηρέτης των κοινωνικών αναγκών διαχειριστής αλλότριων συμφερόντων.

Τα παιδιά στο λύκειο του Βαρθολομιού που απείχαν, κατά τη διάρκεια της πρώτης διδακτικής ώρας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έναν μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο συμμαθητής τους παραμένει χωρίς συνοδό (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), νομίζουμε πως αποτύπωσαν στο πανό τους τη μεγαλύτερη αλήθεια.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.