«Θεμα ημερων» η εγκριση της διελευσης λεωφορειων απο τον Μεθοριακο σταθμο της Νυμφαιας

Μπορεί το τέλος του Αυγούστου να σηματοδοτεί και το τυπικό τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου, παρόλα αυτά φαίνεται πως το κύμα τουριστών που δέχεται η περιοχή μας από τις γειτονικές χώρες, κυρίως Ρουμάνων και Βουλγάρων, καλά κρατεί. Χαρακτηριστικός είναι ο τεράστιος όγκος Ρουμάνων και Βούλγαρων τουριστών που κατέκλεισαν τις παραλίες της Ροδόπης κατά το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
 
Τον όγκο αυτό επιβεβαίωσε με σχετική του ανάρτηση στο διαδίκτυο και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος μάλιστα υπενθύμισε για ακόμα μία φορά το αίτημα που έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την παροχή διευκολύνσεων σε ό, τι αφορά τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, τόσο για την αύξηση των ελεγκτών αστυνομικών και στις δύο πλευρές όσο φυσικά και για το πάγιο αίτημα της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων.
 
Σε ό, τι αφορά το τελευταίο, ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Κώστας Κατσιμίγας σε δική του ανάρτηση το μεσημέρι της Δευτέρας υποστήριξε πως η έγκριση της διέλευσης λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες «Θέμα λίγων ημερών», καθώς, όπως επεσήμανε, «το Ελληνικό ΥΠΕΞ, απέστειλε την πολυπόθητη ρηματική διακοίνωση και αναμένεται η αποστολή της βουλγαρικής απάντησης, η οποία θα είναι μάλλον θετική».
 
Ως καλός γνώστης των πραγμάτων ο κ. Κατσιμίγας σημείωσε επίσης πως «ο μεθοριακός σταθμός και η διάβαση της Νυμφαίας εξυπηρετεί το σύνολο της ρουμανικής επικράτειας, της μολδαβικής, της ουκρανικής και της ρωσικής, καθώς και το 80% της βουλγαρικής για κάθε επικοινωνία με Ελλάδα» καλώντας ταυτόχρονα τους τοπικούς επιχειρηματίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων «απέναντι στην νέα πρόκληση» που θα σημάνει με την έναρξη επισκεπτών και με τουριστικά λεωφορεία, ήτοι με τις μαζικές μεταφορές, γεγονός που ισοδυναμεί στον επαναπροσδιορισμό του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων αλλά και της γενικότερης εμπορικής πολιτικής που ακολουθούν οι επιχειρηματίες της περιοχής μας.
 
Εν αναμονή λοιπόν… Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.