Θαλαττα, θαλαττα!

Απαρατήρητα

 
Μπορεί η Ιταλία να ζει πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον κορωνοϊό, όμως αυτό δεν εμποδίζει να υπάρχουν σκέψεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της χώρας, και οι Ιταλοί, σε αυτό τον τομέα μοιάζοντας πολύ στους Έλληνες, αναζητούν λύσεις… για να πάνε στην παραλία.
 
Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τους κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες – όπου παραδοσιακά προσελκύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών λουόμενων – να θεσπίζονται σε εθνικό επίπεδο, όμως ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και διαχειριστών παραλιών έχει ήδη ξεκινήσει.
 
Ανάμεσα στις σκέψεις είναι υποχρεωτικό ρεζερβέ στις ομπρέλες (κάτι που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας ήδη εφαρμόζεται) ενώ οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών θα αυξηθούν. Χρήση μάσκας, ακόμα και εξετάσεις με τεστ αντισωμάτων στην είσοδο, και διαχωριστικά με πλεξιγκλάς, είναι μερικά ακόμη σενάρια που εξετάζονται σε συνδυασμό.
 
Και για όσους, όπως είδαμε να σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανησυχούν μην τους έρθει μια μπάλα γεμάτη κορωνοϊό στο κεφάλι, οι αθλοπαιδιές θα απαγορεύονται δια ροπάλου.
 
Κατά πόσο θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά στην Ιταλία απομένει να φανεί, καθώς και κατά πόσο θα μπορέσει να λειτουργήσει ανάλογα και η ελληνική αντίστοιχη δράση, που δεν θα πρέπει να κρυβόμαστε, θα πρέπει να υπάρξει.
 
Διαφορετικά μόλις καλυτερέψει ο καιρός, θα δούμε τους Έλληνες να αναφωνούν, ως άλλοι Μύριοι, Θάλλατα θάλαττα, και να εφορμούν στις παραλίες μαζικά.
 
Και σε αντίθεση με όσα έγιναν μέχρι τώρα, σε μια χώρα με την ακτογραμμή της Ελλάδας, δεν μπορείς να κλείσεις όλες τις παραλίες…Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.