Θα προλαβουν το φετινο καλοκαιρι οι εργασιες για τη νεα Γεφυρα του Κομψατου;

Σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη

Σύντομα αναμένεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, να υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο η σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Κομψάτου, μιας και η διαγωνιστική διαδικασία φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί.

Βέβαια από την υπογραφή της σύμβασης, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, μεσολαβεί κάποιος χρόνος, άλλοτε μεγαλύτερος, άλλοτε μικρότερος, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο γεγονός ότι πριν αρχίσει να κατασκευάζεται η καινούρια, θα πρέπει να απομακρυνθούν τα εναπομείναντα τμήματα της παλιάς.

Ωστόσο οι ιδανικές συνθήκες για τέτοιες εργασίες, είναι οι θερινοί μήνες, μιας και η στάθμη του ποταμού πέφτει σημαντικά, ενώ το χειμώνα οι εργασίες μπορεί να καθυστερήσουν περισσότερο.

Για αυτό και θεωρούμε σημαντικό να υπάρξουν εργασίες το συντομότερο, ώστε να μην εξαρτώνται από τον καιρό. Άλλωστε οι κάτοικοι της περιοχής, ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, φαίνονται έτοιμοι να αναβιώσουν τα διάσημα γεφύρια, στην επόμενη επέτειο της πτώσης…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.