Θα προλαβουν το δευτερο εξαμηνο τα Πανεπιστημια;

Απαρατήρητα

Κανένα νεότερο δεν φαίνεται να υπάρχει για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, μιας και παρόλο που πληροφορίες θέλουν η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως να θέτει το θέμα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη δια ζώσης διδασκαλία στα Πανεπιστήμια, φαίνεται πως δεν υπήρξε θετική εισήγηση.

Αν συνυπολογιστεί δε ότι η συζήτηση για τον εμβολιασμό προς το παρόν έχει περιοριστεί στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η λειτουργία της Τριτοβάθμιας φαίνεται να απομακρύνεται. Σίγουρα το χειμερινό εξάμηνο, μαζί με τις εξετάσεις, έχει χαθεί, το ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν τα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν στο δεύτερο εξάμηνο, υπό ποιες συνθήκες και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.

Και είναι σημαντικό να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια, γιατί, για να προλάβουμε τους κακοπροαίρετους, η παρουσία τους, ιδιαίτερα σε περιοχή σαν τη δική μας, είναι για εμάς κάτι πολύ περισσότερο από «σουβλάκια και rooms to let» παρά τα όσα πιστεύει ένας πρώην Υπουργός Παιδείας, λάτρης της ακαδημαϊκότητας. Αντίθετα αποτελούν πηγή ζωτικότητας, και όλοι γινόμαστε λιγότεροι χωρίς αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.