Θα νομιζουν οτι ερχομαστε για πολεμο

Με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας και όχι με το πρωθυπουργικό ταξίδεψε ο πρωθυπουργός στη Ρίγα της Λετονίας για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Η δραματική λεπτομέρεια είναι ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ταξιδέψει με το στρατιωτικό αεροσκάφος, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για ανταλλακτικά και τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη παραμένουν έτσι καθηλωμένα στο έδαφος.
 
Το C-130 που μετέφερε τον πρωθυπουργό και την υπόλοιπη ελληνική αποστολή βέβαια διαμορφώθηκε κατά το δυνατόν ώστε να είναι πιο άνετο το ταξίδι των επιβατών αλλά όπως και να το κάνουμε για άλλη χρήση είναι σχεδιασμένο το αεροπλάνο.
 
Να σημειωθεί ότι στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής, πέραν του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος.
 
Ελπίζω μόνο κάποιος να ειδοποίησε τους Ευρωπαίους για το μεταφορικό μέσο που χρησιμοποιήσαμε και να μην υποθέσουν πως πήγαμε στη Ρίγα για πόλεμο. Θα μπορούσε βέβαια ο Αλέξης να το πάει ένα βήμα παρακάτω και να πέσει με αλεξίπτωτο στο χώρο της Συνόδου για να ψαρώσουν όλοι… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.