Θα λειτουργησει του χρονου το Φαλακρο;

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη σε τοπικά μέσα, είναι σε εξέλιξη και τα υπόλοιπα στάδια της νομιμοποίησης κτισμάτων στο χιονοδρομικό

Επειδή το θέμα με τον τουρισμό του καλοκαιριού το έχουμε λύσει, με όλα τα εκατομμύρια και τις δράσεις που θα γίνουν στην Περιφέρεια μας το επόμενο διάστημα, τα οποία μας διαβεβαιώνουν πως θα φέρουν οργασμό τουριστικής κίνησης (και γιατί να το αμφισβητήσουμε εμείς) ας δούμε τι γίνεται με τον χειμερινό τουρισμό.

Δυστυχώς όχι για να σταθούμε στην ανάδειξη της ορεινής Ροδόπης, που ούτε είναι ούτε βλέπουμε να γίνεται προτεραιότητα σύντομα, αλλά για μια δομή η οποία είχε γνωρίσει παλιότερα δόξες, αλλά όπως κάθε τι στον τόπο μας, απαξιώνεται σταδιακά εδώ και χρόνια.

Αυτό είναι το Χιονοδρομικό του Φαλακρού, το οποίο δεν άνοιξε καθόλου φέτος, λόγω… πολλαπλών προβλημάτων. Η δέσμευση από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας (τόσο του πρώην όσο και του νυν) είναι πως δουλεύουν για την πλήρη, και νόμιμη λειτουργία του χιονοδρομικού του χρόνου.

Με αυτό το σκεπτικό προχώρησε και η πρόσφατη υπογραφή σύμβασης για την επισκευή, αποκατάσταση βλαβών, την ανακατασκευή μερών και επαναφορά σε πλήρη λειτουργία των εκτός λειτουργίας αναβατήρων του Φαλακρού, με αναβατήρες που βρίσκονται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας σε ακινησία να λειτουργούν ξανά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη σε τοπικά μέσα, είναι σε εξέλιξη και τα υπόλοιπα στάδια της νομιμοποίησης κτισμάτων στο χιονοδρομικό, ενώ επανέλαβε σε όλους τους τόνους την δέσμευση για ετοιμότητα την επόμενη χρονιά.

Φυσικά και θα είναι πολύ θετικό να λειτουργήσει το χιονοδρομικό, με όσο το δυνατόν περισσότερες πίστες, και θεωρούμε πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό θα γίνει τον επόμενο χειμώνα, γιατί πέρα όλων των άλλων, είναι η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές.

Όμως το κόστος, αν αναλογιστούμε πως και τα μηχανήματα που λειτουργούσαν μέχρι τώρα θα χρειαστούν σίγουρα συντήρηση, μάλλον αυξάνεται, για να μην υπεισέλθουμε στα θέματα λειτουργίας μιας τέτοιας δομής (παραχωρήσεις, αναθέσεις κτλ.), και θα είναι κρίμα να γίνει όλη αυτή η δαπάνη, και μετά από ένα χρόνο πάλι να κλείσει το Χιονοδρομικό. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.