Θα κοβουμε εισιτηρια στο Περιφερειακο

Απαρατήρητα

Βγήκαν τα μαχαίρια, άρχισαν τα όργανα, ξεκίνησε μάχη, σε αναβρασμό η παράταξη… διαλέξτε τίτλο και πάρτε, γιατί όλοι χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν την νέα διαμάχη που εξερράγη στην παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης, μετά τις δηλώσεις Μαρκόπουλου στην Καβάλα και την οργισμένη απάντηση Μέτιου, που φιλοξενήθηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας.
 
Αυτή η διαμάχη, αν και ασυνήθιστα έντονη, δείχνει πως η πολιτική σκηνή της Περιφέρειας ουσιαστικά έχει σπάσει σε κομμάτια, και πλέον είναι άγνωστο πως αυτά θα ενωθούν πριν τις επόμενες εκλογές.
 
Πάντως να μην εκπλαγείτε αν δείτε περίεργες συμμαχίες, παλιούς εχθρούς να γίνονται φίλοι, φίλους να γίνονται εχθροί, αλλά και μανούβρες για την επιλογή σε θέσεις υποψηφίων, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, μιας και παραδοσιακά η «θεραπεία» που χρησιμοποιούσαν τα κόμματα για ενοχλητικούς υποψηφίους σε τοπικό επίπεδο ήταν η ένταξή τους στα εθνικά ψηφοδέλτια, ή το αντίθετο.
 
Όλα πάντως, τουλάχιστον στην δεξιά παράταξη (εις;), θα ξεκαθαρίσουν αν και όταν η Πειραιώς δώσει απόφαση για χρίσμα στην Περιφέρεια.
 
Όσο δεν βγαίνει λευκός καπνός από τα κεντρικά της ΝΔ, οι επίδοξοι περιφερειάρχες, που από ό,τι φαίνεται προς το παρόν είναι πολλοί, θα βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής, μιας και πάντα θα θεωρούν πιθανό ότι θα πάρουν αυτοί το χρίσμα και θα μπορέσουν να ενώσουν τους υπόλοιπους.
 
Όταν ληφθεί η απόφαση για το χρίσμα, όποιο και αν είναι το πρόσωπο, τότε οι υπόλοιποι θα πρέπει να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και να βρουν κάποιον να μπει μπροστά, ώστε να οργανωθούν σε όλη την περιφέρεια οι υποψηφιότητες, ενώ ο «εκλεκτός» θα πρέπει να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερους κάτω από την υποψηφιότητά του, ώστε να αποκόψει εν τη γενέσει του ένα ψηφοδέλτιο «ανταρτών».
 
Πάντως ό,τι και αν γίνει, ένα είναι σίγουρο, πως οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συνεδρίου την επόμενη περίοδο θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, τόσο που όπως δήλωσε ένας επαΐων «θα πρέπει να κόβουν εισιτήρια εκεί μέσα»… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.