Θα αποτελεσει εκλογικο ζητημα το αιτημα για ΠΕ Βορειου Εβρου;

Την αρχή έκανε η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με τις εκλογές, Εθνικές και αυτοδιοικητικές, να πλησιάζουν, θα δούμε πολλά τοπικά θέματα να αποκτούν αρκετή σημασία και να γίνονται κομμάτι της πολιτικής αντιπαράθεσης, μιας και έχουν σημασία για τους κατά τόπους ψηφοφόρους.

Ένα από αυτά είναι και το αίτημα για την δημιουργία ξεχωριστής Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, μια πρωτοβουλία τοπικών φορέων που όμως μέχρι τώρα δεν είχε βρει, πέρα του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, ζεστή ανταπόκριση από τους εκλεγμένους αιρετούς ή τους βουλευτές.

Αυτό όμως ίσως αρχίσει να αλλάζει, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, όταν και κάθε ψήφος μετράει.

Την αρχή έκανε η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία σε τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο (αφού ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της στήριξης δεν είναι προεκλογική επιλογή), τόνισε πως στην παράταξη είναι σίγουροι ότι η δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου είναι το πιο σίγουρο εργαλείο για να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά η περιοχή, και κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προβληματιστούν και να απαντήσουν θετικά στο αίτημα της πλειοψηφίας των δημοτών για δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου.

Φανταζόμαστε πως ανάλογες πολιτικές παρεμβάσεις θα γίνουν και αλλού στην περιοχή, ενώ να μην εκπλαγείτε αν δείτε τους υποψήφιους βουλευτές του Έβρου να ερωτώνται για την θέση τους στο θέμα, τις ημέρες της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η αγαπημένη φράση του Tip O’Neill, πρώην Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπως μας θύμισε και πρόσφατα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ήταν “All politics is local” (του άρεσε τόσο πολύ που την έκανε τίτλο και στο βιβλίο του).

Τίποτα λοιπόν πιο τοπικό από την ΠΕ Βορείου Έβρου, και καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να ετοιμάζουν τις απαντήσεις τους από τώρα, γιατί το ζήτημα είναι ακανθώδες.

Φυσικά το αίτημα για τη δημιουργία αυτής της επιπλέον Περιφερειακής Ενότητας, δεν θα προχωρούσε αν το πρόβλημα της μείωσης των υπηρεσιών, της έλλειψης αναπτυξιακών ευκαιριών αλλά και η δημογραφική απομείωση των κατοίκων (όλα αυτά είναι αλληλένδετα) δεν συνέχιζαν να αποτελούν το κύριο πρόβλημα της περιοχής.

Αλλά για αυτά τα θέματα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να δοθούν πειστικές απαντήσεις (εύκολες θα ακούσουμε πολλές, πειστικές λίγες).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.