Τεταρτος θανατος εργαζομενου απο δυστυχημα σε εργολαβικο συνεργειο του ΔΕΔΔΗΕ

Αιχμές από τη ΓΣΕΕ για πρόσφατη «εξόχως επικίνδυνη» νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης

Τον θάνατο ενός 40χρονου εργαζομένου σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ το Σάββατο καταγγέλλει η ΓΣΕΕ. Όπως τονίζει, «ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης» καθώς τα εργατικά δυστυχήματα πληθαίνουν.

«Είναι το τέταρτο εργατικό δυστύχημα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ, με τις συνθήκες που οδηγούν στο θάνατο να επαναλαμβάνονται χωρίς να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο» επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

«Μόλις το περασμένο καλοκαίρι εκφράσαμε την κατηγορηματική αντίθεση σε μια επικίνδυνη νομοθέτηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο άρθρο 88 του νόμου 4964/2022 που ψηφίστηκε στη Βουλή, όπου ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας δύναται να αναθέτει σε μη αδειοδοτημένο προσωπικό την εκτέλεση επιμέρους εργασιών αναγκαίων για την κατασκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υφιστάμενων ή νέων εγκαταστάσεων επί εδάφους, επί στύλου, επί κτηρίων, και ιδίως βοηθητικών εργασιών όπως εργασίες στερέωσης εξοπλισμού, χωματουργικές, δομικές, όπως κατασκευή βάσεων στήριξης και παρασκευή δομικών μιγμάτων, μεταφοράς υλικών στον τόπο εκτέλεσης του έργου και καθαρισμού».

«Μία εξόχως επικίνδυνη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο φέρει και την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν συνέπειες στην υγεία, την ασφάλεια και τις ζωές ανθρώπων» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.