Τερμα τα ψεματα (η μηπως τωρα αρχιζουν;)

Οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει πλέον να αρχίσουν στα σοβαρά την προεκλογική τους εκστρατεία

Με την ημέρα των εκλογών πλέον να έχει ανακοινωθεί, (για όσους βρισκόσασταν κάτω από ένα βράχο μέχρι να διαβάσετε αυτές τις γραμμές, είναι η 21η Μαΐου) μπαίνουμε και ανεπίσημα στην προεκλογική περίοδο, μιας και οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει πλέον να αρχίσουν στα σοβαρά την προεκλογική τους εκστρατεία.

Έτσι λοιπόν στις εβδομάδες που απομένουν να αρχίσουν να οργώνουν την εκλογική τους περιφέρεια από άκρη σε άκρη, να ξεκινήσουν τις χειραψίες (ή για τους πιο διαχυτικούς τις αγκαλιές), τα χτυπήματα στην πλάτη, και γενικότερα όλα αυτά που συνδέουμε με τις προεκλογικές εκστρατείες.

Η περίοδος άλλωστε βρίθει ευκαιριών για να σε δουν οι ψηφοφόροι, μιας και έχουμε το Πάσχα για τους Χριστιανούς, και το Μπαϊράμι για τους Μουσουλμάνους (και να μην ξεχνάμε τα ιφτάρ του Ραμαζανιού) και δεν θα κατηγορήσουμε τους ψηφοφόρους αν σε κάποιες περιπτώσεις βαρεθούν να βλέπουν μπροστά τους υποψήφιους Βουλευτές.

Βέβαια για κάποιους υποψήφιους βουλευτές, τόσο αυτούς που είναι ήδη στην Βουλή όσο και τους επίδοξους, η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μήνες, με αμείωτη ένταση, τόσο μάλιστα, που σε κάποιες περιπτώσεις ανησυχούμε πως θα φτάσει στο κρεσέντο της τις τελευταίες μέρες.

Όμως εδώ βλέπουμε να δημιουργείται μια στρέβλωση, μιας και δεν έχουν ανακοινώσει όλα τα κόμματα όλους τους υποψηφίους βουλευτές τους, και όσο καθυστερούν, είναι αναμενόμενο να μένουν πίσω όσοι περιμένουν να ακούσουν το όνομά τους επίσημα, για να μην εκτεθούν αν αρχίσουν προεκλογικές εκστρατείες και τελικά… μείνουν απ’ έξω.

Αυτό περιλαμβάνει σίγουρα στη Ροδόπη το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, που αν και λίγο πολύ έχουμε ακούσει τα ονόματα δεν έχει οριστικοποιηθεί, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που του λείπει μία υποψήφια, αλλά και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ που έχουν από νωρίς ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά τους.

Έτσι λοιπόν μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών τελειώνουν τα ψέματα, όσο αφορά για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές, και μπορούν να ξεκινήσουν τα άλλα, τα προεκλογικά. Προς Θεού, δεν υπονοούμε πως οι τοπικοί υποψήφιοι ταγοί του τόπου λένε συνειδητά ανακρίβειες για το τι θα κάνουν μετά τις εκλογές, απλά, ας πούμε, υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους να επηρεάσουν το γενικότερο πολιτικό σκηνικό.

Αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρεισφρήσει στα λεγόμενα κάποια ανακρίβεια, συμβαίνουν αυτά. Και όλα γίνονται, να θυμάστε, για το καλό της χώρας, του λαού και της οικονομίας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.