Τελος στο «Σπιτι μου»

Ο X. Θεοχάρης ανακοίνωσε πως παρά το μεγάλο ενδιαφέρον, δεν θα υπάρξει νέος κύκλος

Τους τίτλους τέλους του προγράμματος «Σπίτι μου» ανακοίνωσε από το βήμα της 24η Prodexpo ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, δίνοντας πρόωρο τέλος στις προσδοκίες αρκετών νέων συμπολιτών που περίμεναν έναν νέο κύκλο του δημοφιλούς αν μη τι άλλο προγράμματος.

Ο λόγος για το πρόγραμμα χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για νέους έως 39 ετών που ναι μεν δεν λειτούργησε άψογα, λόγω γεγονότων όπως η έλλειψη διαθέσιμων ακινήτων προς πώληση, πολύ δε περισσότερο στα οικονομικά επίπεδα που τα συνεργαζόμενα τραπεζικά ιδρύματα ενέκριναν, ωστόσο συγκέντρωσε το πολύ μεγάλων ενδιαφέρων νέων πολιτών και ζευγαριών που το είδαν ως ευκαιρία εξασφάλισης της στέγης τους.

Ο κ.Θεοχάρης λοιπόν ανακοίνωσε πως παρά το μεγάλο ενδιαφέρον, δεν θα υπάρξει νέος κύκλος, «καθώς έχουμε φτάσει στα δημοσιονομικά μας όρια» γνωστοποιώντας πως περισσότερα από 10.000 δάνεια έχουν ήδη εγκριθεί και αρκετοί νέοι ήδη έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια τους.

Μη δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους μη προτεραιοποίησης ενδεχομένως του προγράμματος αυτός που αποτέλεσε προεκλογικά την «σημαία» του κυβερνώντος κόμματος σε ό,τι αφορά την γενικότερη στεγαστική της πολιτική, έσπευσε να υπογραμμίσει πως υπάρχουν 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθούν με διάφορους τρόπους δίχως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού και πώς θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.