Τελος η μασκα στα νοσοκομεια

Σύμφωνα με ΦΕΚ που εκδόθηκε την Παρασκευή

Μπορεί πλέον κανείς να μην θυμάται ότι λίγα χρόνια πριν ζήσαμε την πανδημία του κορωνοϊού, με ό,τι αυτή έφερε στις ζωές μας, εγκλεισμό, απαγορεύσεις, δυστυχώς θανάτους συμπολιτών μας κ.ο.κ. ωστόσο η πολιτεία έρχεται κάθε λίγο να μας την υπενθυμίσει.

Όπως γίνεται και με την περίπτωση του νέου ΦΕΚ που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή και αφορά σε νέα άρση μέτρων που ίσχυαν για τον κορωνοϊό, όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας για τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο ΦΕΚ όπως απεφάνθει η αρμόδια επιτροπή η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία, καθώς και η υποχρεωτική διενέργεια rapid test για τη λοίμωξη Covid από τους εργαζόμενους που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού καταργείται.

Σύμφωνα με αυτήν η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προβλέπεται μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (όπως ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), καθώς και για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ αντιστοίχως η υποχρεωτική διενέργεια rapid test εξακολουθεί να ισχύει πλέον μόνο για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η σχετική απόφαση προβλέπει επίσης πως σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας εξαρτάται από τον κανονισμό της εκάστοτε δημόσιας ή ιδιωτικής δομής υγείας, ενώ σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.