Τελετη παραδοσης – παραλαβης με οραματα απο το παρελθον βγαλμενα

Τελετή παράδοσης – παραλαβής είχαμε χθες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τον Φίλιππο Τσαλίδη να παραδίδει τα κλειδιά στην Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
Κι αν υποθέσατε πως μεταξύ αποχωρήσαντα και αναλαμβάνουσας διημείφθη κάτι ενδιαφέρον μάλλον θα πέσετε έξω. Η μόνη ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν ίσως η βράβευση της Κατερίνας Περιστέρη όταν η Κόλλια Τσαρουχά γυρνά και λέει στην Περιστέρη «μην φοβάσαι Κατερίνα, είμαστε μαζί σου και θα σε βοηθήσουμε όλοι οι Μακεδόνες και οι Ελληνες να κάνεις αυτό το οποίο ξεκίνησες»…
 
Κατά τα άλλα η υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όραμα που έχει για το υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης τονίζοντας πως «αλλιώς τα είχαμε προγραμματίσει. Είχαμε προετοιμάσει να παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Τσίπρα και στην Κυβέρνηση, ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας για το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Ένα μοντέλο, που ενώ θα ενίσχυε τον ισχυρό πολιτικό και ιστορικό του συμβολισμό, παράλληλα θα ήταν σε θέση να μετεξελιχθεί σε ένα ισχυρό επιτελικό φορέα εξουσίας, υπεύθυνο τόσο για τον συντονισμό όλων των υπουργείων που εμπλέκονται στην επίλυση των θεμάτων για τη Μακεδονία και τη Θράκης, αλλά κυρίως και για την χάραξη πολιτικής και καθορισμού στρατηγικών στόχων για όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Από την Φλώρινα και την Καστοριά, έως τον Έβρο και τη Σαμοθράκη.
 
Αυτό θα ήθελα να διαβεβαιώσω, πρώτα από όλα τους εργαζόμενους του Μακεδονίας και Θράκης, ότι αποτελεί την προτεραιότητά μου. Ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων, ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η Μακεδονία και η Θράκη δεν έχουν ανάγκη ένα Υπουργείο Διαμαρτυριών και Παρελάσεων, όπως είχε μετεξελιχθεί στο παρελθόν. Σύντομα θα έχω τη δυνατότητα να συναντήσω τον νέο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αγαπητό φίλο Παναγιώτη Κουρουμπλή, και να συζητήσουμε πάνω σε αυτά που έγκαιρα είχαμε καταθέσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα».
 
Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι κάπου τα έχω ξανακούσει αυτά; Οράματα βγαλμένα από το παρελθόν που ακόμα περιμένουμε να γίνουν πράξη… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.