Τεχνη και Πολιτισμος απεναντι στην Ξενοφοβια: Ραντεβου την Ανοιξη του 2021

Μένει ανοιχτή η πρόσκληση για τις βέλτιστες πρακτικές

Η Artifactory και οι εταίροι της  Kulturskolen i Ås Art & Music School του Δήμου του Ås στη Νορβηγία και η Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα ανακοινώνουν ότι αναβάλουν την Συνάντηση «Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στην Ξενοφοβία» και Εργαστηρίων  (Labs) που είχε προγραμματιστεί για τις 4,5 και 6 Νοεμβρίου 2020 στην Αθήνα και στις 20 Νοεμβρίου 2020 στην Νορβηγία για την άνοιξη του 2021. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Η απόφαση μας αυτή προέκυψε λόγω της άμεσης επίπτωσης που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας στον αντίκτυπο της εκδήλωσης δεδομένου ότι βασίζεται στην συμμετοχή και στην παρουσία εκπροσώπων ελληνικών και νορβηγικών οργανώσεων και ενδιαφερόμενων.

Μέχρι τότε, στο ενδιάμεσο διάστημα οι καλές πρακτικές των οργανισμών που συμμετέχουν αλλά και μια γεύση από το έργο των καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος στην έκθεση Tolerance(s) θα παρουσιαστούν στο site του έργου .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οργανισμούς, τις πρωτοβουλίες και τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν τις πρακτικές τους και τα έργα τους στο πλαίσιο των προσκλήσεων του έργου. Η πρόσκληση για έρευνα, συλλογή και έκθεση βέλτιστων πρακτικών κατά της ξενοφοβίας θα παραμείνει ανοιχτή για τις οργανώσεις / πρωτοβουλίες που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Το έργο ACvX – Art & Culture vs Xenophobia υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Artifactory και εταίρους το Ås Art & Music School του Δήμου του Ås  στη Νορβηγία και την ΑΜΚΕ ” Δρόμος με Δέντρα – Baumstrasse».

Η τέχνη μπορεί να νικήσει τον ρατσισμό

Σκοπός του A+CvX είναι η υποστήριξη, δικτύωση, προώθηση κι ενδυνάμωση οργανώσεων που δρουν για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των παραπάνω στην Ελλάδα και τη Νορβηγία μέσω της προβολής των βέλτιστων πρακτικών έργων που έχουν υλοποιηθεί για αυτό το σκοπό με εργαλεία την Τέχνη και τον Πολιτισμό, η γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στην ετερότητα μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Info

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνείτε με το [email protected]
ή επισκεφθείτε το webpage του έργου https://www.artifactory.eu/acvsx

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.