Τανια Ελευθεριαδου, Μαλτεζος, και στο βαθος… ΠΑΣΟΚ

Πολλές οι φήμες λίγος ο χρόνος που απομένει

Με τους υποψηφίους δημάρχους να ανακοινώνουν τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους… κατά ριπάς, το θέμα των υποψηφιοτήτων στην Περιφέρεια, έχει μείνει λίγο πίσω, και αν αναλογιστεί κάποιος ότι ουσιαστικά απομένουν 6 εβδομάδες για την κατάθεση των συνδυασμών, θα μπορούσε να πει ότι έχουν μείνει πολύ πίσω.

Άλλωστε ακόμα και σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, το ενδιαφέρον είναι πολύ μικρό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, έχουμε μόνο τρεις υποψηφίους που έχουν ανακοινώσει: τον νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, τον νυν επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, και τον υποψήφιο με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Διονύση Κλάδη.

Από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα έχουμε σιωπή ασυρμάτου, γιατί στο μεν πρώτο όλοι ασχολούνται με το θέμα του προέδρου (ακόμα και για το πότε θα γίνουν οι εκλογές), ενώ στο ΠΑΣΟΚ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας, που ουσιαστικά δεν κατατέθηκε ποτέ, του Γιώργου Πετρίδη, κανένας δεν φαίνεται να ασχολήθηκε με το θέμα, και τώρα τρέχουν για να προλάβουν.

Ο κ. Κώστας Κατσιμίγας, που είχε κάνει νύξεις για την υποστήριξη μιας δικής του υποψηφιότητας, καθαρά ανεξάρτητης, από τις δύο πλευρές, δεν θα προχωρήσει στην διαμόρφωση παράταξης, και έτσι ουσιαστικά όποιος ξεκινήσει, θα ξεκινήσει από το μηδέν.

Ήδη κυκλοφορούν φήμες, και το ανέφερε και ο κ. Κατσιμίγας στην συνέντευξή του στον ΠτΘ, ότι βολιδοσκοπούνται οι υποψήφιοι, αλλά μη εκλεγέντες στο τρέχον κοινοβούλιο βουλευτές Μενέλαος Μαλτέζος από τον Έβρο και Τάνια Ελευθεριάδου από την Καβάλα για να ηγηθούν της παράταξης, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος θα πάρει την απόφαση από τα κεντρικά, αν κανένας δεν είναι πρόθυμος να βγει μπροστά;

Στο δε ΠΑΣΟΚ, που επίσης δεν μπορούν να αποφασίσουν τι θέλουν, φαίνεται να αναζητούν λύσεις ανανέωσης, όμως η καθυστέρηση σίγουρα δεν βοηθά να βγει κάποιος συνδυασμός μπροστά με αξιώσεις.

Δεν το θεωρούμε απίθανο στο τέλος, να δούμε συνδυασμούς και από τα δυο κόμματα, (δεν είναι δύσκολο για ένα οργανωμένο κόμμα να βρει άτομα για να γεμίσουν τον συνδυασμό σε ολόκληρη Περιφέρεια) αλλά με τον λίγο χρόνο που απομένει, και μέσα στις διακοπές, κατά πόσο αυτός θα έχει εκλογικές δυνατότητες, απομένει να φανεί.

Δεν είναι δε απίθανο να δούμε και άλλους συνδυασμούς, δεξιότερα των υφιστάμενων, μιας και οι πρόσφατες εκλογές έδειξαν πως υπάρχουν ψηφοφόροι στην ΑΜΘ σε αυτό το πολιτικό φάσμα.

Θα φανεί. Άλλωστε οι μέρες τελειώνουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.