Τα βρηκαν Στυλιανιδης-Μητσοτακης

Μπαίνει τέλος σε μια κόντρα που κρατούσε από το 2015

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δεν αποτελούσε μυστικό ότι ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δεν διατηρούσε και τις καλύτερες των σχέσεων με τα μητσοτακικά στελέχη της παράταξης. Ο ίδιος άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ την καραμανλική του προέλευση, και τα αισθήματα πολιτικής εκτίμησης που τρέφει για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά ούτε θα μπορούσε να αποσιωπηθεί και η κατά καιρούς κριτική που άσκησε σε αιρετά στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην μητσοτακική πτέρυγα του κόμματος. Αυτός ο συνδυασμός όπως ήταν φυσικό καθιστούσε τεταμένες ή ακόμα και συγκρουσιακές τις σχέσεις των δύο πλευρών. Ωστόσο φαίνεται πως στον δρόμο για τις εκλογές οι δύο πλευρές βρήκαν ένα κοινό “modus vivendi”.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Παπαντωνίου στη καλά ενημερωμένη στήλη που διατηρεί την εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Θεωρείο»:

«Ένα ανοιχτό μέτωπο που κρατούσε από το… 2015 έκλεισε προσφάτως και αφορά τη δύσκολη σχέση Μαξίμου και Ευριπίδη Στυλιανίδη. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε ούτως ή άλλως μεγάλη καχυποψία, όχι τόσο λόγω της καραμανλικής καταγωγής του ακρίτα πολιτικού, αλλά κυρίως λόγω κάποιων αντιμητσοτακικών δηλώσεών του στις εσωκομματικές του 2015. Η κόντρα συνεχίστηκε και σε άλλο επίπεδο, καθώς ο Ευριπίδης ουδέποτε βρήκε χημεία με τον μητσοτακικό περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, σε μια κόντρα που είχε κόστος και για τους δύο.

Όπως φαίνεται το ανοικτό μέτωπο έκλεισε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ροδόπη, την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ο καραμανλικός βουλευτής. Ο Μητσοτάκης έμεινε σφόδρα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και ανταπέδωσε στον Στυλιανίδη επισκεπτόμενος –για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο– το χωριό του βουλευτή, την Ξυλαγανή Ροδόπης. Για να φτάσουμε όμως εκεί είχε προηγηθεί πολλή δουλειά από τον Θανάση Νέζη, ο οποίος ήταν αυτός που όχι μόνο άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με τον Στυλιανίδη, αλλά βρήκε και τους σωστούς κώδικες.

Ο Στυλιανίδης ήταν κεντρικός εισηγητής της Ν.Δ. πριν από περίπου ένα μήνα στο σημαντικό για την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ενώ και οι τόνοι με τον περιφερειάρχη Μέτιο έχουν πέσει. Κάπως έτσι μια πληγή του 2015 φαίνεται να έχει κλείσει με όφελος για όλες τις πλευρές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.