Τα του Μεγαρου…

Έχουν να γίνουν πολλά ακόμη στο Μέγαρο και όχι μόνο σε επίπεδο προγραμματισμού εκδηλώσεων

Ομολογουμένως το περασμένο Σαββατοκύριακο το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής αποτέλεσε τόπο «συνάντησης» πολλών Κομοτηναίων, καθότι αμφότερες οι διοργανώσεις, «Το Νήμα» του Βαγγέλη Παπαθανασίου και η συναυλία του Μάνου Πυροβολάκη, ήταν sold out.

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, οι 640 διαθέσιμες σε κάθε παράσταση θέσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα, με το «Νήμα» να κάνει ρεκόρ καθότι από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα απαιτήθηκε μόλις 1 ώρα και κάτι για να εξαντληθούν.

Η τόσο θερμή παρουσία του κόσμου προφανώς προσμετράται στα θετικά και καταδεικνύει την ανάγκη επιτέλους το Μέγαρο Μουσικής να «αποδοθεί» όπως του πρέπει και όχι με δράσεις και παραστάσεις περιστασιακές που απλώς γεμίζουν το πρόγραμμα.

Μέχρι τότε όπως το είπε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κατά την έναρξη της παράστασης «Το Νήμα» έχουν να γίνουν πολλά και όχι μόνο σε επίπεδο προγραμματισμού εκδηλώσεων, αλλά και διαχείρισης του Μεγάρου που παραμένει ακόμα δυσεπίλυτο ζήτημα.

Πρέπει ωστόσο να γίνουν και τα ακόμα πιο απλά που αφορούν στη λειτουργία του για να μην υπάρχουν προβλήματα όπως αυτό που παρατηρήθηκε και μας μετέφεραν ουκ ολίγοι συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια της παράστασης του Σαββάτου, οι θέσεις που έκλεισαν να είναι κατειλημμένες. Στελέχη της Περιφέρειας ήταν εκεί ώστε να διευκολύνουν τον κόσμο και δη για να μπορέσουν ενδεχομένως να καλύψουν και θέσεις που έμεναν κενές, από «ακυρώσεις» της τελευταίας στιγμής, ωστόσο τα τελευταία λεπτά με την έλευση της πλειοψηφία του κόσμου, αδυνατούσαν να ελέγξουν τα πάντα με αποτέλεσμα κάποιοι που είχαν κάνει την σχετική προετοιμασία να…ψάχνονται.

Η παράσταση έγινε και όλοι τακτοποιήθηκαν, ωστόσο η απουσία ταξιθέτη σε συνδυασμό με την συνήθη λογική πολλών εξ ημών των Ελλήνων, που μπορεί να περιγραφεί με την φράση «δεν πειράζει θα βολευτεί» απουσία οποιουδήποτε σεβασμού και προς τον συμπολίτη μας δεν άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Καλώς λοιπόν το θέλουμε το Μέγαρο και το διεκδικούμε δια της παρουσίας μας ή και δια των σχολίων μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εφόσον μας δοθεί η δυνατότητα όντως να το έχουμε και μάλιστα σε τακτική βάση και με παραστάσεις αντίστοιχου του «Νήματος» βεληνεκούς να επιδεικνύουμε και την ορθή συμπεριφορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.