«Τα του Καισαρος τω Καισαρι»: Οι περιπτωσεις Κοσμιδου και «Σπαρτακου»

Σε μια κοινωνία που αρνείται ν’ αποδώσει το καλό και αρέσκεται στο «ξομπλιάζειν», νομίζουμε ότι τώρα που τα χιόνια λιώνουν και η ευδία μας χαμογελά, είναι καιρός να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
 
Σε δύο περιπτώσεις:
 
1η Στην τοποθέτηση της κ. Μαριγούλας Κοσμίδου, προϊσταμένης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, που είχε το σθένος και την παρρησία να υπερασπίσει τις αποφάσεις της διοίκησης για κλειστά σχολεία, εξηγώντας με πολύ συγκροτημένο λόγο, γιατί τα σχολεία έπρεπε να μείνουν κλειστά και για λόγους καθαρά εκπαιδευτικούς και για πρακτικούς, ρεαλιστικούς λόγους, υπερασπίζοντας την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
 

«Σώφρονες» λοιπόν οι αποφάσεις κλεισίματος των σχολείων, κατά την κυρία προϊσταμένη και γιατί τα παιδιά δεν «ντουλαπιάζονται» στα σχολεία και γιατί οι θερμομονωτικές δυνατότητες των γηρασμένων σχολικών κτιρίων είναι ανύπαρκτες και… και…
 
Μπράβο στην κ. Κοσμίδου, γιατί έκανε ό,τι πρέπει να κάνει κάθε δημόσιο πρόσωπο, να παίρνει θέση αλλά και να την εξηγεί δημοσία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του, πρόσωπο με πρόσωπο με τον πολίτη. Όχι κρυπτόμενος, αλλά εκεί στο προσκήνιο, υποδεχόμενος τα πυρά και τις ενστάσεις, με αποκλειστικά του όπλα την πειθώ και τα στοιχειοθετημένα επιχειρήματα.
 
2η Η περίπτωση της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» και η πρόσφατη επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου, με αντικείμενο την αλλαγή παραγράφων του νόμου περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Κυρίως για τη συνέπειά του και τους αγώνες του, στην περίπτωση για καλύτερη διαβίωση ανθρώπων και ζώων και τον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου που θεωρεί ότι στη χώρα μας καλό και σώφρων για τα αδέσποτα είναι ν’ απελευθερώνονται στο φυσικό τους χώρο όταν καταγραφούν και τσιπαριστούν, όταν ως φυσικός τους χώρος μπορεί να θεωρείται, όπως στην περίπτωση της Κομοτηνής, ο αστικός χώρος. Και μάλιστα ο πυκνοκατοικημένος αστικός χώρος μιας σύγχρονης τσιμεντένιας πόλης, όπως η Κομοτηνή, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.
 

Εξορθολογισμός του νόμου για πραγματική φιλοζωΐα, όπου το ζώο δεν εγκαταλείπεται στην τύχη του, αλλά υπάρχουν εμπεριστατωμένα μέτρα και στρατηγικές να ζει ήρεμο, υγιές, ευτυχισμένο.
 
Το πιο σημαντικό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η συνέπεια λόγων και έργων, αφού ο «Σπάρτακος» -παρά τις ακραίες φωνές, που εστιάζουν την αντεπιχειρηματολογία τους σ’ ό,τι τους εξυπηρετεί, π.χ. στην πρόταση περί ευθανασίας των ζώων, που εντούτοις αποδέχονται κορυφαίες φιλοζωϊκές οργανώσεις στον κόσμο, όπως η αμερικάνικη- υπεράσπισε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τις ιδέες του για ευπρεπή ζωή όλων, ανθρώπων και ζώων. Και υποβάλλοντας ανάλογο αίτημα στην ΚΕΔΕ και υποβάλλοντας μέσω βουλευτών του τόπου το ίδιο αίτημα στο ελληνικό κοινοβούλιο για εξορθολογισμό του νόμου, χωρίς καμία αντίδραση από μέρους τους, επανερχόμενος μετά από μήνες σιγής στον υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου, όχι έτσι, θεωρητικολογώντας, αλλά στοιχειοθετώντας τις προτάσεις του για αλλαγή παραγράφων του νόμου περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, με την καταγραφή μάλιστα των ισχυόντων σε ευρωπαϊκές χώρες, στις γείτονες χώρες, και σε άλλα ανεπτυγμένα μέρη του κόσμου. Στοιχειοθετώντας!!!
 
Μακάρι πάντως η «Κοινωνία των Πολιτών» -έκφραση η οποία θεωρούμε ότι δεν απαρέσκει στον «Σπάρτακο» ως δημοτική παράταξη, αφού όταν υπάρχουν πολίτες, τότε υπάρχουν και πολιτικοί- να κερδίσει μια πρώτη νίκη, και η αλλαγή παραγράφων του νόμου για μια υγιή και αρμονική ζωή συμβίωσης ανθρώπων και ζώων, να ξεκινήσει από την Κομοτηνή.
 
Μακάρι!!!                        
 
Υ.Γ.1.: Πάντως για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα αυτό το σχόλιο υπογράφεται από πολίτες που φροντίζουν αποδεδειγμένα τρία αδέσποτα στο χώρο της εφημερίδας, τρία στο χώρο της κατοικίας τους, και καθημερινά όποιο πεινασμένο αδέσποτο βρεθεί στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, άρα ας μην σπεύσουν οι ακραίες απόψεις για μια ακόμη φορά να δυναμιτίσουν την άποψη,  λέγοντας το γνωστό ότι συναινούμε στην ευθανασία των σκύλων… ΌΧΙ, στη λογική και στην ευτυχία ζώων και ανθρώπων πρωτίστως συναινούμε, και στην ευθύνη όλων μας απέναντι σ’ αυτά.

Υ.Γ.2.: Αλήθεια, για τα δυστυχή και άρρωστα και άσιτα άλογα της οδού Αδριανουπόλεως εισαγγελέας, γιατί αμέσως δεν παρεμβαίνει;  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.