Τα ρουχα απο premium ελληνικο βαμβακι των Θρακικων Εκκοκκιστηριων σε εκθεση του Λονδινου

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες Athos Pallas και BASF στην Έκθεση Κλωστοϋφαντουργίας της βρετανικής πρωτεύουσας

Με στόχο να συστήσουν στους επισκέπτες τα ρούχα από premium ελληνικό βαμβάκι οι εταιρείες Athos Pallas και BASF συμμετέχουν στην Έκθεση Κλωστοϋφαντουργίας του Λονδίνου.

Πρόκειται για εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν και τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια τα οποία μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Certified Sustainable Fibermax (CSF)» εδώ και αρκετά χρόνια με την BASF, τώρα κάνουν το επόμενο βήμα και σε συνεργασία με την εταιρεία ATHOS PALLAS παράγουν μια σειρά ρούχων 100% ελληνική, από τον βαμβακόσπορο έως το έτοιμο ένδυμα.

Η διαδικασία είναι πιστοποιημένη σε όλες τις φάσεις παραγωγής από ανεξάρτητο φορέα τόσο για την ποιότητα όσο και για τις πρακτικές βιωσιμότητας. Υπάρχει 100% ιχνηλασιμότητα που καταγράφεται και αποδεικνύεται από έναν μοναδικό κωδικό QR και τεχνολογία blockchain. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, από τους βαμβακοπαραγωγούς μέχρι την διαδικασία συσκευασίας του ρούχου, βρίσκονται σε ακτίνα 250 χιλιομέτρων, ελαχιστοποιώντας το κόστος μεταφοράς και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Να σημειώσουμε για τους αναγνώστες μας στο Λονδίνο πως μπορούν να βρουν την Athos Pallas και την BASF στο περίπτερο U30 της Έκθεσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.