Τα «ψιλα γραμματα»

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκαν από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τα στοιχεία των Οδικών Αφίξεων Εξωτερικού στην χώρα μας και ειδικότερα και τα στοιχεία που αφορούν στην Περιφέρειά μας, στην οποία καταγράφονταν μείωση των συνολικών οδικών αφίξεων εξωτερικού στην ΠΑΜ-Θ κατά 17%.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΣΕΤΕ μάλιστα σε ό,τι αφορά την περιοχή μας δραματική ήταν η μείωση στο σύνολο των Οδικών Αφίξεων Εξωτερικού από την διάβαση της Νυμφαίας, η οποία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, το χρονικό δηλαδή διάστημα που αφορά η έρευνα, παρουσίασε μείωση της τάξης του 38,95%.
 
Εντυπωσιακά δεδομένα και ανησυχητικά…. έως έναν βαθμό ωστόσο, για όσους τουλάχιστον έχουν «διαβάσει»  και τα λεγόμενα «ψιλά γράμματα».  Είναι σημαντικό να δούμε το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρονται τα συγκεκριμένα στοιχεία, το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι αφορά στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ήτοι το διάστημα κατά το οποίο είχαμε και τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα όσα επακολούθησαν αυτών, με το κλείσιμο του κάθετου άξονα και τις δυσκολίες που υπήρξαν στην διέλευση αυτοκινήτων που σίγουρα αποθάρρυναν τους φερέλπιδες οδηγούς να εισέλθουν στην χώρα μας. Σημαντική επίσης επισήμανση, κυρίως λόγω τις ανησυχίας και των σχολίων που υπήρξαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών, χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να ωραιοποιούμε καταστάσεις, οι προσωπικές μαρτυρίες όλων μας και δη των επαγγελματιών του τουρισμού και ειδικά των τελευταίων ημερών συνάδουν προς το συμπέρασμα ότι το υφιστάμενο χρονικό διάστημα, τους καλοκαιρινούς δηλαδή μήνες που αποτελούσαν ανέκαθεν και το ισχυρό μας, ως περιοχή, διάστημα προσέλκυσης τουριστών, τα νούμερα βαίνουν σταθερά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τους αισιόδοξους να μιλούν και για αυξήσεις κυρίως κατά τον επόμενο μήνα του καλοκαιριού. Μάρτυρας επίσης αδιάψευστος και πολύκαταγεγραμμένος οι ουρές χιλιομέτρων που συνεχίζουν να υφίστανται κυρίως στη Νυμφαία, όσο και στους υπόλοιπους μεθοριακούς σταθμούς, τα οποία κάθε άλλο παρά μικρό ενδιαφέρον για την περιοχή μας δείχνουν. Και τρίτον, δίχως ουδεμία διάθεση αμφισβήτησης των άνωθεν στοιχείων, να υπενθυμίσουμε και το έλλειμμα έγκυρης καταγραφής των εισόδων και των εξόδων προς και από την χώρα, το οποίο πολλάκις τα τελευταία χρόνια έχουν επισημάνει και αρμόδιοι φορείς και μάλιστα δημοσίως. Εξ ου και η πρόθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε εντός του Ιουλίου, για την δημιουργία Παρατηρητηρίου Επισκεψιμότητας, στο πλαίσιο των δράσεων του έτους τουρισμού 2017 που προανήγγειλε. N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.