Τα παραλειπομενα της επισκεψης Αδωνη στην Κομοτηνη

«Τα άκουσε» για λογαριασμό Στυλιανίδη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Δεν ήρθε με την καλύτερη δυνατή διάθεση στην Κομοτηνή ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κάτι που έγινε φανερό από την πρώτη στιγμή της άφιξής του στην κεντρική πλατεία. Στο σημείο μπροστά από τα ΚΕΠ βγήκε για να τον υποδεχτεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Ντίνος Μορφακίδης. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχασε χρόνο και αμέσως μετά από τις χειραψίες και τους εναγκαλισμούς, έσπευσε να εκφράσει στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης την έντονη δυσφορία του για τις επιλογές του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο του εκνευρισμού του υποψήφιου για την ηγεσία της ΝΔ φέρεται να ήταν η παρουσία του πρώην βουλευτή Ροδόπης στη θεατρική παράσταση του κ. Λάκη Λαζόπουλου και οι φωτογραφίες που έβγαλε, τόσο με τον γνωστό καλλιτέχνη, όσο και με τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να ζήτησε από τον κ. Μορφακίδη να μεταφέρει τη δυσφορία του στον πρώην βουλευτή Ροδόπης, αφού αν τον έπαιρνε ο ίδιος στο τηλέφωνο θα κατέληγαν να τσακωθούν…
 
Εξάλλου, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τη Θράκη, ο κ. Γεωργιάδης είχε συμμετάσχει σε έναν διαδικτυακό καβγά μεταξύ στελεχών της ΝΔ για το παρόμοιο θέμα. Πρωταγωνιστής στον συγκεκριμένο καβγά ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος επίσης είχε πάει στην παράσταση του κ. Λαζόπουλου και μάλιστα είχε ποζάρει μαζί με τον κ. Στυλιανίδη στο πλευρό του γνωστού καλλιτέχνη. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αρχικά δέχτηκε «πυρά» από τον κ. Γιώργο Μουρούτη, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έγραψε τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Αγκαλιές με τους χειρότερους υβριστές της παράταξης; Ντροπή!». Από τη μεριά του ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να κάνει retweet την επίμαχη ανάρτηση, προσθέτοντας τη φράση «Ουδέν σχόλιον…». Απάντηση με «σκληρή γλώσσα» προς αμφότερους επιφύλαξε με ανάρτηση στον δικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Ιωαννίδης. Υπερασπιζόμενος την επιλογή που έκανε, ο κ. Ιωαννίδης πέρασε στην αντεπίθεση, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δε θα ανεχθώ μαθήματα κομματικού πατριωτισμού από κάποιον που μέχρι και το 2004 ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και από κάποιον άλλο που μέχρι το 2009 ήταν βουλευτής άλλου κόμματος. Δεν θα ανεχτώ μαθήματα από κάποιους που έβριζαν μέχρι χθες την ΝΔ, το Καραμανλή και έλεγαν να καταργηθεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ως εδώ κύριοι η παράταξη επιστρέφει στις ρίζες της».
 
Στον κ. Ιωαννίδη ανταπάντησε το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε στο twitter «”Ουδέν Σχόλιον” έγραψα το πρωί, το ίδιο και τώρα. Χρόνια πολλά ανέμενα να μου πεις, εσύ ήθελες αυτά….Όλα καλά».
 
Όπως φάνηκε, πάντως, αφιχθείς στην Κομοτηνή και φορτισμένος προφανώς από τη διένεξη της προηγούμενης ημέρας, ο κ. Γεωργιάδης δεν έχασε ευκαιρία να επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη… 

Του έκανε την καρδιά περιβόλι…


Σε «σκωτσέζικο ντους» υπέβαλε τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη ένας φίλος της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρικτής του ίδιου, όπως δήλωσε, στη διάρκεια της προχθεσινής ανοιχτής συζήτησης στο καφέ Away. Μολονότι δήλωσε ότι από καρδιάς επιθυμεί να εκλεγεί ο κ. Γεωργιάδης πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης, εντούτοις προέβη στην εκτίμηση πως στις επικείμενες εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου θα επικρατήσει τελικά ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Μπορεί να είναι ελάχιστες οι στιγμές, που ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έχει βρεθεί σε αμηχανία σε δημόσιες συζητήσεις, στις οποίες μετείχε, όμως στο άκουσμα της παραπάνω πρόβλεψης έδειξε να αιφνιδιάζεται και να χάνει για λίγο τα λόγια του.
 
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα παράτησε. Αντίθετα, έδωσε συνέχεια στη συζήτηση, επιχειρώντας να πείσει τους συνομιλητές του ότι σε περίπτωση επικράτησης του κ. Τζιτζικώστα η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας θα τελεί υπό αβεβαιότητα.
 
Το κατά πόσον οι τελευταίοι τον πίστεψαν είναι άλλο θέμα. Εξάλλου, λίγα λεπτά νωρίτερα δήλωνε βεβαιότητα ότι δεν κρίνεται το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας από το ποιος θα εκλεγεί στην επικείμενη αναμέτρηση… 

Ο ενεργός ρόλος της Ευγενείας Μανωλίδου

Είναι γνωστό ότι ενεργό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα του κ. Άδωνη Γεωργιάδη έχει αναλάβει η σύζυγός του, κ. Ευγενία Μανωλίδου, η οποία τον συνοδεύει στις περισσότερες από τις δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες του. Αυτό επιβεβαιώθηκε και την περασμένη Κυριακή, στη δεύτερη περιοδεία του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ στην περιοχή μας.
 
Μολονότι στεκόταν διακριτικά στο πλάι ή πίσω από τον σύζυγό της στη διάρκεια των επαφών και των συνομιλιών του, η κ. Μανωλίδου, ως αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις, κατάφερνε να κεντρίζει την προσοχή των παρισταμένων. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που την προσέγγισαν για να συνομιλήσουν μαζί της, ενώ αρκετοί επίσης έσπευσαν να ποζάρουν δίπλα της για μία φωτογραφία.
 
Είναι προφανές ότι με την παρουσία της σε προεκλογικές εκδηλώσεις του συζύγου της ενίοτε επισκιάζει ακόμα και τον ίδιο, που είναι ο υποψήφιος σε αυτήν την προεκλογική κούρσα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά μάλλον αυτός είναι κι ο στόχος της προεκλογικής εκστρατείας… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.