Τα μυστηρια της καλπης

Μέρος δεύτερο

Με χαμηλής έντασης, αλλά εμφανές, ενδοπαραταξιακό δράμα έχει ξεκινήσει η νέα θητεία στο Δήμο Κομοτηνής, μιας και για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, η κάλπη έβγαλε εκπλήξεις, κυρίως για την διοικούσα παράταξη.

Να θυμίσουμε πως στην εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής πριν από δυόμισι εβδομάδες, είχαν ακουστεί ενστάσεις για την μη συμμετοχή γυναικών από την παράταξη της πλειοψηφίας, που δεν εισακούστηκαν από το Δήμαρχο, και είδαμε δύο λευκά ψηφοδέλτια να καταλήγουν στην κάλπη, κάτι που ερμηνεύεται σαν μορφή διαμαρτυρίας.

Ερχόμαστε λοιπόν στην Τετάρτη, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜΘ, όπου η παράταξη της πλειοψηφίας, εξέλεξε επτά άτομα.

Στους 20 ψηφίσαντες της συμπολίτευσης, 3 φάκελοι, ρίχθηκαν κενοί, μάλλον ως μορφή διαμαρτυρίας ανεβάζοντας κατά 1 τους αντιδρώντες της προηγούμενης φοράς, και δείχνοντας πως υπάρχει μιας χαμηλής έντασης δυσαρέσκεια για κάποιες, τουλάχιστον αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου.

Δυσαρέσκεια όμως, που δεν γνωρίζουμε αν επηρέασε και την μυστική ψηφοφορία, υπήρξε στις επιλογές του Δημάρχου κ. Γκαράνη για το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, όπου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν θα είναι ο κ. Καρασταύρου, ο οποίος, όπως θύμισε και ο ίδιος στον Δήμαρχο, είναι και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΕΔΕΥΑ, του κεντρικού οργάνων των ΔΕΥΑ της χώρας, με τον κ. Γκαράνη όμως να μένει αμετακίνητος στην απόφαση του, τονίζοντας πως στην ΕΔΕΥΑ θα εκπροσωπήσουν το Δήμο ο ίδιος (ως μέλος του ΔΣ) αλλά και ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Μένει να δούμε αν τα πράγματα θα «στρώσουν» το επόμενο διάστημα, ή αν αυτές οι σπίθες αντίδρασης μετατραπούν σε φωτιά.

ΥΓ: Η κάλπη βέβαια την Τετάρτη επιφύλασσε και άλλη έκπληξη, μιας και ο κ. Γιάννης Λεβέντης κατάφερε να εκλεγεί στην ΠΕΔ, λαμβάνοντας δύο ψήφους και καταφέρνοντας να αποσπάσει την τελευταία έδρα που αναλογούσε στην αντιπολίτευση από την παράταξη Κομοτηνή Δυνατά, την ώρα που ο έτερος Δημοτικός Σύμβουλος από παράταξη της ελάσσονας αντιπολίτευσης, ο κ. Κώστας Καραΐσκος, δεν θέλησε να βάλει υποψηφιότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.