Τα λουμπεν ψηφοδελτια και η αναγνωση της πραγματικοτητας

Για «λούμπεν ψηφοδέλτια» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Για «λούμπεν ψηφοδέλτια» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις επιλογές των προσώπων και συγκεκριμένα τη συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο· τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων μέχρι που επέστρεψε, διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον πολακισμό εκφράζει και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του· καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους, που περισσότερο σε λούμπεν ψηφοδέλτια παραπέμπουν παρά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει το μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν λέμε, στο παιχνίδι των εντυπώσεων, αρκούντως «εξυπνακίστικη» η δήλωση του πρωθυπουργού, δίνοντας «υλικό» και στην γνωστή ιστοσελίδα.

Όμως αν εμβαθύνει κανείς σε αυτή θα μπορούσε να ισχυριστεί πως αυτό που επιχείρησε να περάσει ο πρωθυπουργός ως μομφή για το αντίπαλο κόμμα είναι μάλλον κριτική για τον ίδιο και τον τρόπο που «διαβάζει» την κατάσταση στην χώρα, αφού κάποιος θα μπορούσε να του αντιτάξει ότι στην Ελλάδα του σήμερα ο μεσαίος χώρος πλέον έχει περισσότερο σχέση με αυτό που ονομάζουμε λούμπεν και άρα οι επιλογές για τα ψηφοδέλτια είναι μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Όλα είναι ζήτημα οπτικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.